Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rekordförsäljning i damlaget; Rashford missar upp till tolv veckor; Intervju med Solskjaer

Leicester City v Manchester United - Premier League

Onsdagens nyhetssvep kommer matat med en hel del spekulationer kring Lauren James och hennes förmodade övergång till Chelsea. På herrsidan kan vi i stället slå fast att det sista detaljerna i Jadon Sancho-affären förefaller vara på plats. 

Vi tar även upp det senaste runt Marcus Rashfords stundande operation, som förväntas hålla honom borta från spel upp till tolv veckor.

Ole Gunnar Solskjaer har dessutom snackat med klubbens kanaler om försäsongen och en hel del annat.

Rekordförsäljning i damlaget

Under de senaste veckorna har det pratats mer och mer om att Lauren James tid i United kan vara över. Ligakonkurrenten Chelsea har nämligen visat stort intresse för damlagets 19-åriga mittfältare och nu kommer rapporter om att en övergång är nära.

Framför allt spekuleras det i övergångssumman, vilken kan bli den största någonsin för en engelsk spelare i Women’s Super League.

United och Chelsea sägs till slut vara överens, trots att man i United gjort allt man kunnat för att behålla sin diamant.

På Sky Sports skriver Anton Toloui att summan det kan tänkas röra sig om totalt uppgår till £200 000, med bonusar inräknat. Den initiala beloppet uppges ligga mellan £50 000-100 000.

The Athletic skriver man att det rör sig om £50 000 men att det senare kan komma att stiga beroende på framtida prestationer.

Och när vi ändå håller på och spekulerar i summor kan vi slänga in Chelsea-korrespondenten Nizaar Kinsellas gissning, vilken stiger upp till £300 000.

Som det framgår av tweet-bilden ovan spelar Laurens bror, Reece, i Chelseas A-lag och det är givetvis inte helt otänkbart att det är en viktigt faktor i hennes val att flytta till London.

Inga bekymmer kring Sancho

Det berördes i gårdagens svep att Jadon Sancho till United inte ser ut att vara några som helst bekymmer. Läkarundersökningen uppges att ha gått bra och det lär inte dröja länge innan det kablas ut bilder när 21-åringen sätter pennan mot pappret och håller i den röda tröjan.

Med tanke på att Sancho var med i Englands EM-trupp, som gick hela vägen till final, kommer dock ett par veckors semester först vänta.

Spelarna har rätt till tre veckor och det skulle i sådana fall innebära att vi kan får se Sancho i den sista försäsongsmatchen mot Everton, den 7 augusti.

Laurie Withwell, som ger oss uppgifterna, skriver även att United riktar blickarna mot Rapahaël Varane.

Enligt rapporter ska Real Madrids mittback ha siktet inställt på United. Klubbarna ska däremot inte vara på samma våglängd vad gäller övergångssumman.

Rashford kan bli borta upp till tolv veckor

Redan innan EM kom rapporter om att Marcus Rashford eventuellt skulle behöva genomföra en axeloperation till följd av de skador han dragits med under förra säsongen i United.

I vissa matcher ska han dessutom ha spelat med smärtstillande preparat, vilket så klart inte är hållbart i det långa loppet.

James Ducker på The Telegraph skriver nu att operation väntar men att så kan ske i slutet av juli månad, trots påtryckningar att göra det omgående.

Det stora bryderiet i allt detta är den tid Rashford förväntas missa. Prognosen säger nämligen upp till tolv veckor, varav sex av dessa ska han kunna träna någorlunda ordinärt.

Hursomhelst innebär dessa tolv veckor att han missar de inledande matcherna i ligan, de tre första gruppspelsmatcherna i Champions League, samt Englands fem VM-kvalmatcher i september respektive oktober.

Williams blir kvar?

Brandon Williams fick som bekant svårt att konkurrera om en ytterbacksplats förra säsongen och mycket tyder på att det kommer bli ungefär lika svårt i år.

Ett lån har därför varit på tapeten för 20-åringen och länge har det, trots allt, sett ut som att Southampton skulle ha varit nästa klubbadress.

Så verkar inte bli fallet, om vi får tro Alex Crook på Talksport. Anledningen uppges vara lönefrågan från Uniteds håll. Där får vi helt enkelt anta att det då är United som ska stå för Williams lön under en eventuell utlåning. Något som också sänder signaler om att man kanske inte tror fullt ut på Williams.

Solskjaer bekräftar ungdomligt mot Derby

På söndag drar försäsongen för United igång och vi har nu därför fått höra lite tankar från Ole Gunnar Solskjaer.

I en intervju med klubbens kanaler pratar norrmannen om diverse saker, från EM till hur han ser på försäsongen. Bland annat anser han att det är skönt att man kan hålla sig på hemmaplan och få lite tuggmotstånd direkt, när Derby väntar i första matchen.

Gällande den matchen bekräftade också Solskjaer att en hel del unga spelare kommer luftas, bland annat eftersom många av de mer etablerade spelarna är på semester.

En som däremot är tillbaka efter skadefrånvaro är Dean Henderson. 23-åringen missade olyckligt nog EM och tvingades i stället se mästerskapet hemma i TV-soffan.

Hela intervjun med Solskjaer finns att se här.

Viaplay sänder alla matcher

Till sist en nyhet, inte bara för alla United-supporters därute, utan alla Premier League-älskare.

Viaplay meddelade under dagen att man kommer sända samtliga 380 matcher säsongen 2021/22. Det gjorde man till exempel inte föregående säsong, där matcher i stället valdes ut, något som rörde upp känslor hos många av tittarna.