Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Vinster mot Derby och QPR; Solskjaer summerar läget i truppen

Söndagens nyhetssvep innehåller korta summeringar av helgens vinster för seniorlaget och U23-laget. Därefter några ord från Ole Gunnar Solskjaer om läget i truppen inför säsongen. 

Vinster mot Derby och QPR

Idag sågs herrlaget besegra Derby med 2-1. Vi fick se ett hyfsat stabilt United utan stjärnglans där hela 23 spelare fick chansen. Målskyttarna var Tahith Chong och Facundo Pellistri. Pellistris mål var riktigt snyggt och i våra snackisar och blogginlägg idag kommenteras fina insatser även av målvakten Tom Heaton, Shola Shoretire och Jesse Lingard. Vi kan således summera att säsongen är igång och att det känns fint att få se de unga talangerna få speltid i seniorlaget. Solskjaer kommentarer matchen nedan.

Igår slog Uniteds U23-lag QPR med 6-4. Två stycken tvåmålsskyttar noterades i protokollet, Charlie McNeill och Noam Emeran. I övrigt pratades det en del om blott 15-årige talangen Louis Jackson. Den defensive mittfältaren spås en fin framtid.

Solskjaer summerar läget i truppen

Solskjaer kommenterade under dagen status på flera spelare i truppen och betonade att United måste börja ligan denna säsong mycket bättre än förra året. Vi kan bara instämma i det.

Charlotte Duncker snappade upp Solskjaers ord om att Sancho blir helt officiell inom kort och att Pellistri troligen lånas ut igen.

Laurie Whitwell refererar Solskjaer som kommenterade Jesse Lingard. Det framgår att Lingard i nuläget ingår i planerna och slåss för en ordinarie plats. Hans sejour i West Ham har såklart imponerat och det återstår att se om han blir kvar när vi summerar transferfönstret.

Vad gäller Rashfords eventuella operation så framgick att han tänker över läget och de möjligheter som finns tillsammans med klubben och medicinsk expertis. Alla hoppas vi såklart på en fullt frisk Rashford.

Vad gäller status på van de Beek och Anthony Martial så förväntas de vara tillbaka i träning om en vecka. Kommande två veckor förväntas också spelare som varit aktiva i EM ansluta löpande till försäsongsträningen.