Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Skinner efterträder Stoney?; Varane väntar ut Real; Shaw knäckte revbenen

Veckans andra nyhetssvep avhandlar bland annat det hetaste namnet då det gäller posten som manager för damlaget, det senaste kring Raphael Varane och det faktum att Luke Shaw förefaller vara revbensskadad. 

Skinner tar över damerna?

Manchester Uniteds damlag står som bekant utan tränare efter det att Casey Stoney lämnat klubben. Nu kan en lösning vara nära förestående. Enligt Telegraph ska det handla om tidigare Birminghamcoachen Marc Skinner som för närvarande leder Orlando Pride i den amerikanska damligan. Skinner är 38 år gammal och har gjort två säsonger i Orlando. I Birmingham vandrade han hela vägen genom klubbens organisation innan han till sist kontrakterades till damlaget åren 2016-19.

Diskussioner ska pågå mellan Orlando och United men ingendera klubbarna har velat kommentera ryktet. Skinner har gjort sig känd som en coach vars lag spelar en passningsorienterad fotboll som byggs upp från backlinjen. Defensiven ska vara Skinners specialområde och enligt Telegraph ska flera av spelarna i Uniteds trupp vara förtjusta över tanken på att få Skinner som coach.

 

Varane vill lämna

Nästa kapitel i transfersagan Raphael Varane levereras av gurun Fabrizio Romano. Idag heter det att Varane via sina agenter meddelat att han vill testa lyckan i Premier League och då med Manchester United. Fransmannen kommer att ”respektfullt” vänta in avgörandet klubbarna emellan och ska ha sagt sig vara redo att acceptera Uniteds kontraktsförslag.

Shaw revbensskadad

Luke Shaw, som nådde EM-final med sitt England och befäste sin plats i Gareth Southgates landslags, spelade större delen av EM-slutspelet med brutna revben. Vänsterbacken skadade sig mot Tyskland och spelade efter det med stora smärtor. Enligt Telegraph hade Ole Gunnar Solskjaer och United önskat att Shaw återvänt direkt till Carrington för undersökningar, men då spelarna är garanterade ledighet efter turneringen semestrar Shaw nu i Grekland. Hur pass allvarlig skadan är och hur länge Shaw blir borta är därmed ytterst oklart.

Spelare misstänkt för pedofili

En 31-årig Premier League-spelare har anhållits misstänkt för pedofili. Spelarens namn röjs inte av media av med hänvisning till undersökningssekretessen men en representant för spelarens klubb, Everton, har meddelat att man stängt av spelaren i väntan på vidare utredningar. Mannen greps i fredags.

Juniorer på landslagsläger

Tre av Manchester Uniteds juniorer ansluter till det engelska U19-landlagets träningsläger på landslagsbasen St Georges Park under tiden 22-30 juli. Det handlar om Annie Hutchings, Maria Edwards och Sophie Hillyerd. Lägret avslutas med en träningsmatch mot Tjeckien.

Intervju med Vilde Böe Risa

Vi avslutar med att bjuda på Vilde Böe Risa första intervju som Manchester United-spelare. Norskan anslöt ju som bekant till klubben förra veckan.