Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Paul McShane klar som spelande reservlagstränare

Det är inte enbart kring Manchester Uniteds damer och herrar det händer saker inför helgen. Under fredagen meddelades det även att tidigare junioren Paul McShane är klar som ny assisterande reservlagstränare. McShane kommer därtill att ingå i truppen som en av tre tillåtna överåriga utespelare. 

I augusti 2006 lämnade Paul McShane Manchester United för West Bromwich Albion utan att ha fått göra Premier League-debut. Den irländske försvararen gjorde målvakten Luke Steele sällskap i en transfer som tog Tomasz Kuszczak till Manchester United. Sedan dess har McShane hunnit representera Sunderland, Hull, Barnsley, Crystal Palace, Reading och Rochdale. 15 år efter övergången till West Bromwich verkar cirkeln så slutas för 35-åringen. På fredagen presenterades han som ny, spelande, reservlagstränare.

McShane har hunnit träna Manchester Uniteds U16-lag en kort tid och kommer nu att figurera som tränare över hela juniorlinjen, från U15- till U23-laget, det vill säga reserverna. Där kommer han även att ingå i spelartruppen som en av tre tillåtna överåriga utespelare. Att döma av Uniteds uttalande på den officiella hemsidan är McShane inte aktuell för spel i a-laget.

Akademichef Nick Cox om McShane:

Den här nya rollen är noga övervägd och tar utvecklingen av våra spelare till en ny nivå. Vi tror att Paul är rätt man för jobbet. Han kommer in med gott anseende som tränare och har fortfarande mycket att ge på planen. Den här unika kombinationen kommer att vara ovärderlig för U23-laget och höja nivån på utvecklingen.

Paul McShane:

Jag är väldigt nöjd över att få återvända till en klubb som betyder så mycket för mig. Jag har jobbat hårt med mina tränarpapper de senaste åren och att få kombinera utvecklandet av spelarna med att själv delta i ett antal matcher är en perfekt roll för mig. Jag har byggt på mig erfarenhet och ser framemot att få dela med mig av den och bidra till de unga spelarnas utveckling. 

Vi hälsar Paul McShane välkommen!