Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Will Fish utlånad till Stockport

Det är den tiden på året då utlåningarna börjar dugga allt tätare. På fredagskvällen meddelade Manchester United att den unge mittbacken Will Fish kommer att spendera säsongen på lån hos Stockport County. 

Efter en bra höstsäsong och en mindre bra vårsäsong i reservlaget fick 18-årige mittbacken Will Fish kröna säsongen 2020/21 med att bli inbytt i Premier League-avslutningen mot Wolverhampton i maj. Nu står det klart att säsongen 2021/22 inte spenderas i vare sig a-laget eller reservlaget. Manchester United meddelade på fredagskvällen att Fish kommer att spendera det kommande spelåret i Stockport County. 

Uppenbarligen ser United Fish som en spelare i behov av a-lagsfotboll framom reservlagsfotboll. Stockport County håller till i National League, den femte högsta serienivån i England, vilket väl får ses som en lämplig nivå för Fish i nuläget. Engelsmannen bar kaptensbindeln totalt elva gånger i reservlagsligan förra säsongen men får också ses som en av orsakerna till att försvarsspelet haltade markant stundtals. Förhoppningsvis kan utlåningen ge nyttig erfarenhet och slipa bort en del brister.

Vi önskar Will Fish lycka till kommande säsong!