Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Jadon Sancho: Jag vill ta troféerna dit de hör hemma

Så var Jadon Sancho till slut också presenterad som en Manchester United-spelare. I vanligt ordning har klubbens mediaavdelning en frågestund med nyförvärven, och Sancho är givetvis inget undantag. 

Jadon, välkommen! Hur känns det att titulera sig som Manchester United-spelare?

Det är en ära. Under uppväxten var Manchester United en av de största klubbarna du kan tänka dig och sedan så klart alla troféer de vunnit, med alla ikoniska spelare som varit där tidigare. Jag är väldigt glad över att bära den här tröjan nu.

Ta oss igenom förloppet kring affären – när fick du höra att det kommer hända och när var det till slut bekräftat?

Helt ärligt, när jag var i Dortmund tänkte jag bara på att spela fotboll och blockera alla rykten runtomkring mig och i stället fokusera på mig själv och laget. Men när jag var på EM, det var då saker och ting började hända och jag fick höra att United var intresserade, och här är jag idag.

Hur känns det att ha fansen stöd bakom dig redan?

Det känns väldigt bra. Att ha fansen med sig är alltid en bra känsla, särskilt när man kommer till en ny klubb, för då krävs att man känner sig trygg direkt. Jag är säker på att fansen kommer ge mig den känslan.

Du känner staden sedan tidigare, kommer det hjälpa dig?

Ja, definitivt. Jag känner till området ganska bra, så det kommer hjälpa.

Hur känns det att återvända till England efter fyra år?

Det känns bra. Min familj kan komma och titta på mig nu och det är skönt att ha dem nära.

Du hade fyra framgångsrika år i Tyskland och Dortmund. Hur hjälpte tiden i Bundesliga dig att utvecklas?

Det hjälpte mig att växa som spelare och jag har också erfarenheten av att fått spela Champions League och känna på de stora matcherna. Jag kände att jag gjorde det bra i de matcherna. Nu är jag redo gör nästa utmaning och ett större steg.

Du har redan starka vänskapsband till några av spelarna i truppen, särskilt Marcus Rashford. Prata om er vänskap – när möttes ni för första gången och vad var dina första intryck av honom?

Jag träffade Marcus för första gången när jag blev uttagen till landslaget. Jag tror inte han var på första lägret, men kanske på andra, när vi mötte Tjeckien. Han och Jesse [Lingard] var där då. De två hängde givetvis tillsammans och jag började prata med dem och sedan hängde vi med varandra och blev bara tajtare och tajtare sedan dess.

Du spenderade sommaren med Marcus, Luke [Shaw], och Harry [Maguire]. Kommer det hjälpa dig med acklimatiseringen?

Jag hoppas och tror det. Vi pratade om det och jag är säker på att det kommer hjälpa mig komma in i gänget. Vad jag än behöver kan jag alltid vända mig till dem och de kommer självklart vara behjälpliga.

Det är en ung trupp, som du nu är en del av. Vad var den största dragningskraften i den här flytten, med betoning på att det finns många talangfulla spelare här?

Naturligtvis. Det är en förklaring till varför jag kom till Manchester, för att jag kan se vad som händer kring utvecklingen och att jag vill vara en del av den, särskilt i en sådan här ikonisk klubb. Det är som en dröm som går i uppfyllelse och jag är övertygad om att min familj är stolta över att se mig ta det här steget.

Fanns det någon Unitedspelare du ansåg vara något utöver det vanliga och som du försökte bygga ditt spel efter?

Alla är olika och jag har olika egenskaper jämfört med andra spelare, men givetvis Cristiano Ronaldo och vad han sedan har gjort i sin karriär, det är fantastiskt. Han kom från Sporting till Manchester. Det är alltid kul att se att dessa stora spelare har fostrats i ikoniska klubbar.

Hur ser du tillbaka på EM och den erfarenheten och hur kändes det att vara en del av det stora mästerskapet?

Det var så klart intressant. Jag spelade inte så mycket som jag hade önskat men att få känna på en så pass stor turnering var viktigt för mig, särskilt eftersom det var en så bra spelargrupp. Jag tar med mig mycket därifrån.

Till sist, Jadon, vad har du att säga till alla Unitedfans som väntar på att få se dig spela?

Jag kan inte vänta på att få komma igång och självfallet vill jag ta troféerna dit de hör hemma. Jag kan knappt vänta – ses snart.

Intervjun i sin helhet finns på Manutd.com