Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Abbie McManus lämnar Manchester United

Manchester United meddelar på måndagen att mittbacken Abbie McManus lämnar klubben. McManus lämnar på fri transfer då hennes kontrakt löper ut.

Det är nu förväntat att McManus ska signera för Leicester City, nykomling i Women’s Super League.

McManus blev Unitedspelare sommaren 2019, då hon anslöt från Manchester city. Under debutsäsongen i klubben var hon given i startelvan. Hon inledde sedan säsongen 2020/21 som förstaval bredvid Millie Turner i mittförsvaret. Under säsongen spelade emellertid Amy Turner till sig den platsen. I jakt på speltid flyttade McManus till Tottenham på lån under säsongens andra halva.

Totalt gjorde McManus 25 matcher som Unitedspelare och hon bidrog med två mål framåt. Att hon nu lämnar klubben är väntat. Hon är för bra för att sitta på bänken i United men inte tillräckligt bra för att vara en startspelare i klubben.

Vi tackar Abbie McManus för tiden i Manchester United och önskar henne all lycka i framtiden!