Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United bekräftar att Marcus Rashford ska opereras

Leicester City v Manchester United - Premier League

Manchester United får klara sig utan Marcus Rashford under inledningen av säsongen 2021/22. På fredagen bekräftar klubben i ett officiellt uttalande att anfallaren ska opereras för sin axelskada.

I ett uttalande säger United följande:

Efter konsultation mellan Marcus, managern, klubbläkare och specialister kommer Marcus omedelbart att opereras för att komma till rätta med hans axelskada.

Han kommer nu att fokusera på sin rehabilitering för att kunna komma tillbaka så snart som möjligt.

Rashford skadade axeln mot Arsenal den 1 november och ett rimligt antagande är att skadan bidrog till att han inte kunde prestera på topp under säsongsavslutningen.

United ger, vilket är brukligt, ingen prognos för Rashfords comeback. Rapporter i media indikerar emellertid att frånvaron förväntas bli tolv veckor. Det skulle i så fall betyda att han kan göra comeback efter landslagsuppehållet i oktober. Om den prognosen stämmer missar han sju Premier League-matcher samt de två första gruppspelsmatcherna i Champions League och tredje omgången i ligacupen. Men det skulle också kunna tänkas att han även missar de första matcherna efter uppehållet.