Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dean Henderson missar träningslägret i Skottland

Manchester United anlände under måndagen till Skottland där man kommer att genomföra ett kortare träningsläger som uppladdning inför säsongsstarten. Man gör det utan Dean Henderson som återhämtar sig från Covid-19.

Dean Henderson har synts till minimalt på Carrington under Manchester Uniteds försäsongsträningar. Målvakten har heller inte medverkat i någon av lagets träningsmatcher så här långt men sade själv i en intervju publicerad på klubbens hemsida i lördags att han hoppades vara tillbaka till träningsmatchen mot Preston. Den matchen ställdes som bekant in och det står nu klart att Henderson inte kommer att medverka under Manchester Uniteds träningsläger i Skottland denna vecka.

Orsaken är att Henderson återhämtar sig efter att ha drabbats av Covid-19 och ännu känner av sviterna av sjukdomen. Detta meddelar klubben i ett kortare uttalande på måndagskvällen. I uttalandet står det att Henderson konstaterades smittad ”för ett par veckor sedan” och att han förväntas börja träna ”snart”.

Kommunikationen i detta fall får sägas ha varit rätt säregen då inget i lördagens artikel gjorde gällande att Henderson skulle ha haft virussjukdomen och då man där antydde att han skulle vara tillbaka och redo för mötet med Preston. David de Gea har anslutit till truppen som åkt till Skottland, men det mest troliga alternativet mellan stolparna i den avslutande träningsmatchen mot Everton i helgen, och i ligapremiären mot Leeds, får ändå sägas vara Tom Heaton.