Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United till Skottland; Fler spelare återvänder; Tuanzebe ryktas till Newcastle

Veckans första nyhetssvep är aningen tunnsått men vi kan i alla fall glädjas åt att fler spelare börjar återvända till truppen, som just nu befinner sig i Skottland. De senaste som anslutit till laget är Harry Maguire, Victor Lindelöf, och David De Gea. Och tro det eller ej, men vi får även rapporter om att Phil Jones börjar se något slags ljus i skadetunneln. 

Avslutningsvis tar vi upp de senaste uppgifterna om Axel Tuanzebe och spekulationerna om en eventuell utlåning. Det blir även ett par rader om Diogo Dalot och Kieran Trippier.

United till Skottland

Manchester United befinner sig i skrivande stund i St. Andrews i Skottland, där man fortsätter ladda inför ligastarten om knappt två veckor.

Truppen anlände till Skottland under måndag morgon och stannar där i tre dagar innan man reser hem för träningsmatch mot Everton på lördag.

Mästerskapsspelare återvänder

I det resesällskap som tagit sig över gränsen i norr har United bekräftat att Harry Maguire, Victor Lindelöf, och David De Gea finns med.

Man låter även meddela att Phil Jones är inkluderad. Jones, som inte spelat ligafotboll sedan januari 2020, har haft en strulig skadeperiod, där ett knä har spökat för 29-åringen.

Ole Gunnar Solskjaer sa i efter-matchen-intervjun mot Brentford att han ska ta det sakta men säkert med Jones, så att försvararen på ett behagligt sätt kan komma in i rutinerna igen.

Transferrubriker

Tuanzebe ryktas till Newcastle

Axel Tunazebe ryktas vara på väg till Newcastle United på ett säsongslångt lån.

Med Raphaël Varane snart in i truppen och återvändande mittbackar från semester (Maguire, Lindelöf), lär det inte bli någon enkel utmaning för Axel Tuanzebe att göra en av mittbacksplatserna till sin.

23-åringen har tidigare i United-karriären varit utlånad och sannolikheten att det blir ett sådant äventyr igen känns påtaglig.

The Telegraph skriver att Newcastle visar konkret intresse för Tuanzebe och att det till och med diskuterats om en permanent övergång.

Skatorna uppe i norr har emellertid en begränsad transferbudget, vilket innebär att ett lånealternativ är rimligast och i sådana fall ett avtal som sträcker sig säsongen ut.

Något som skulle kunna öppna möjligheten för en flytt är att Newcastle nyligen gjort sig av med mittbacken Florian Lejuene, som eventuellt kan behövas ersättas.

Senaste om högerbacksplatsen

Att Aaron Wan-Bissaka känns som det självklara valet på högerbacksplatsen i United förvånar nog ingen.

Någon vidare konkurrenssituation för engelsmannen är dock inte att tala om.

Det har under sommaren tisslats och tasslats om att Kieran Trippier kan vara på gång in och att 30-åringen sägs vara sugen på en flytt, från Atletico de Madrid, till Manchester United.

Fabrizio Romano meddelar dock att intet nytt råder på den fronten och att United i första hand behöver reda ut Diogo Dalots framtid. Portugisen var utlånad till AC Milan föregående säsong och enligt Romano vill den italienska klubben ha Dalot.

United rapporteras vilja ha omkring €5 miljoner i lånesumma för 22-åringen, inklusive en utköpsklausul.