Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Nytt kontrakt och utlån även för Fran Bentley

Strax efter publikation av dagens nyhetssvep där Emma Sanders hintade om nytt kontrakt och utlån även för målvakten Fran Bentley blev det också officiellt. Bentley kommer liksom Emily Ramsey att gå på lån nästa säsong. För Bentleys del väntar spel med Bristol City som släppt Sophie Baggaley till just United tidigare i sommar. 

Fran Bentley är liksom Emily Ramsey 20 år och kom för första gången till Manchester United redan som nioåring. Som 14-åring gick hon till rivalerna Manchester City där hon spelade för utvecklingsslaget 2017-2018. Hon hjälpte laget till en vinst i FA Development League Cup 2018. Hon fanns därefter med i Citys seniortrupp som outnyttjad reserv två gånger.

Bentley återkom till Manchester United Women sommaren 2018 och gjorde seniordebut mot Millwall. Genom en storvinst med 8-0 fick hon hålla nollan. Säsongen därefter spelade Bentley för Sheffield United och spelade där 6 matcher från start, vilka alla resulterade i vinst. Fran Bentley har också figurerat för Englands under 18s under säsongen 2019-2020. Förra säsongen såg vi Bentley i Blackburn Rovers och nu är hon alltså klar för Bristol City nästa säsong.

Fran Bentley: 

Det är alltid stort att signera ett nytt kontrakt. Jag har varit här i många år både i min ungdom och nu som en del av seniorlaget. Det har alltid känts som hemma. Jag har tacksam för att ledarna tror på mig, jag är fortfarande ung och har lärt och utvecklats hela tiden ihop med laget och ledarna. Jag vill tacka alla som stöttat mig på resan hittills, från min familj, till laget och fansen.

Jag ser fram emot att fortsätta min utveckling denna säsong i Bristol. De har en härlig grupp av spelare och ledare och de vill tillbaka till WSL snabbt. Jag är förväntansfull att få vara en del av det.
John Murtough, fotbollschef: 

Blott 20 år och en lång karriär framför sig är Fran en fantastisk ung talang att ha i Manchester United. Det är härlig konkurrens på målvaktssidan och det har varit fantastiskt att se henne utvecklats de senaste åren.

Vi ser stor potential i Fran och vi är glada att ha säkrat ett utlån inför nästa säsong. Det ger henne ovärderlig erfarenhet och speltid inför hennes fortsätta utveckling.

Vi hoppas vi får återse Fran Bentley ännu bättre i United Women framöver och önskar henne lycka till i Bristol City där hon får ses som ersättare till Sophie Baggaley som Manchester United Women rekryterade tidigare i sommar.