Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Nytt kontrakt och utlåning för Emily Ramsey

Manchester United v Manchester City - FA Women's Continental League Cup

Lagom till fredagslunchen meddelade Manchester United att man förlängt avtalet med den unga målvakten Emily Ramsey. Samtidigt meddelar man också att 20-åringen kommer att spendera säsongen på lån hos Birmingham City. 

Emily Ramsey hörde till spelarna som kom att forma Manchester Uniteds damlag sommaren 2018. Efter en säsong i Liverpool återvände Ramsey till Manchester där hon spenderade sina juniorår. Sedan dess har det blivit totalt sex seniorframträdanden för Ramsey som ännu väntar på sin ligadebut. På fredagen meddelade Manchester United att man knutit upp Ramsey de kommande två säsongerna och att hon säsongen 2021/22 kommer att tillhöra Birmingham City. Det blir Ramseys tredje utlåning under tiden i United. Vintern 2020 tillbringade hon i Sheffield United medan det förra säsongen blev en två månader lång sejour i West Ham.

Emily Ramsey: 

Jag är väldigt glad över att ha skrivit på ett nytt kontrakt och över att stanna i den här fantastiska klubben. Att ha kommit via klubbens akademi och att få vara en del av den här resan gör mig väldigt stolt. Jag vill tacka laget och staben för stödet hittills och ser framemot en framtid här. Jag vill också tacka fansen för stödet under de här tre åren och hoppas att vi snart har dem tillbaka på läktarna. Jag ser framemot att jobba tillsammans med spelarna och staben i Birmingham. Jag hoppas jag kan göra avtryck här och fortsätta utvecklas.

John Murtough, fotbollschef:

Emily har varit en del av klubben sedan junioråren, hon är United rakt igenom och det känns fantastiskt se henne fortsätta här. Hon är väldigt talangfull och vi vet att unga spelare som går ut på lån får den speltid och erfarenhet de behöver för att utvecklas. Vi önskar henne lycka till den kommande säsongen.

I Birmingham kan Ramsey förhoppningsvis tänkas få sin ligadebut. Klubben slutade näst sist i damligan ifjol och Ramsey kan primärt tänkas konkurrera med landsmaninnan Sophie Whitehouse om speltid.

Vi önskar Emily Ramsey lycka till i Birmingham!