Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Axel Tuanzebe signerar nytt kontrakt och lämnar på lån

Manchester United har bekräftat att Axel Tuanzebe förlänger sitt kontrakt med Manchester United med ytterligare ett år, och att han samtidigt går på lån under säsongen 2021/22. Klubben han skall representera säsongen som kommer är Aston Villa, en klubb han är bekant med sedan två tidigare lånesejourer dit.

Det är på sin officiella hemsida som United bekräftar nyheten.

Tuanzebes tidigare kontrakt gick ut 2022, med option på ytterligare ett år. I och med det nya kontraktet är han nu knuten till United till sommaren 2023, så klart med den mer eller mindre obligatoriska optionen på ytterligare ett år som United brukar ha i sina spelares kontrakt.

Att det skulle bli ett nytt lån för Tuanzebe var något som Ole Gunnar Solskjaer hintade om redan när United presenterade att man gjort klart med Raphael Varane, då han sa ”Naturligtvis, när Raphael kommer in kan jag se Axel gå ut”.

United har inga nya kommentarer på sin hemsida vid utlåningen nu, men trycker på att Solskjaer fortsatt beundrar och tror på Tuanzebe.

Vi tror på killen, det är säkert. Vi har alltid vetat att Axel är en mycket bra mittback och om han kommer i form och håller sig i form kommer han att spela många matcher för oss.

Han har alla attribut som en mittback i Man United behöver. Han kan spela högerback och mittback. Han spelade som vänsterback förra säsongen mot Arsenal, en fantastisk match.

I och med att hans klubb för säsongen blir Aston Villa har den snart 24-årige Tuanzebe chansen att få spela mycket Premier League-fotboll för klubben, något han inte tidigare gjort för Villa då hans tidigare lånesejourer dit kommit när laget spelat i Championship.

Vi önskar Axel Tuanzebe lycka till för säsongen 2021/22.