Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Q&A med Marc Skinner: Jag vill uppmuntra värdena Manchester United står för

Den viktigaste pusselbiten är till sist på plats i Manchester Uniteds damlag och det i form av Marc Skinner. Den nye huvudtränaren anslöt till klubben från Orlando Pride tidigare i somras och nu handlar det om att försöka fylla de skor som Casey Stoney lämnade efter sig. Här följer Skinners första intervju med Uniteds kanaler.

Marc Skinner, huvudtränare för Manchester Uniteds damlag, hur låter det?

Alldeles fantastiskt. Det enda som kan mäta sig med det är att se min dotter efter att ha varit iväg från henne under så pass lång tid. Privilegiet att få vara huvudtränare för en klubb som Manchester United är underbart för mig och något jag kommer ha med mig för resten av livet.

Det känns som att du är redo att bara köra igång nu.

Ja, jag känner några av spelarna och de jag inte hunnit lära känna än har jag sett lite av och lyssnar på vad andra har sagt. Det är en positiv energi runt klubben och den vill jag fortsätta att upprätthålla, så att vi kan ta oss i den riktningen vi vill.

Den här klubben har alla möjligheter att bli framgångsrik och det kan vi se till genom att göra små justeringar på vissa områden. Många säger att det ställs krav på dig att vara i en klubb som Manchester United, men jag tror att spelarna är medvetna om det. De har visat det under tidigare säsonger.

Kommer det hjälpa dig att det finns bekanta ansikten för dig i klubben?

Det kommer det att göra. Men det är också viktigt att lära känna individerna framom spelarna, då kan vi utvecklas som ett lag och ta oss i rätt riktning. Jag vill lära känna alla från grunden och det är också där vi kommer börja.

Du har varit i Women’s Super League innan med Birmingham. Känner du att du har mer att uträtta här?

Absolut. Birmingham var en speciell klubb för den gav så mycket frihet att utvecklas som människa. Nu i United vet vi vad som krävs av oss, vilket är att utmana på alla fronter. De outrättade sakerna kommer förhoppningsvis bli uträttade här.

Jag känner att jag vill uppmuntra värdena som klubben står för, till exempel att spela rolig och attackerande fotboll. Det inspirerar mig.

Vad kan fansen förvänta sig att se med dig som tränare?

Ett lag som spelar för fansen och ambitionerna som finns i klubben. Men också en sammanhållning i laget, både på och utanför planen.

Women’s Super League blir alltmer attraktivt med tanke på nya tv-avtal och dylikt. Det måste vara ett bra tillfälle för dig att komma tillbaka?

Ligan har skrikit länge efter strukturella investeringar och nu är det här. Att ligan skulle växa var bara en tidsfråga. I en klubb som United känns det nu som att vi kan uppnå de saker vi vill.

Hur kändes det att flytta över Atlanten ännu en gång med familjen? 

Vi påverkades av Covid-19 precis som alla andra och under ett tag träffade jag inte min familj på över nio månader. Men när United kom in i bilden fanns inga andra alternativ. Detta var klubben jag ville komma till.

Du måste vara ivrig att få komma igång nu?

Jag kan inte vänta! Jag har kört på i två veckor nu men jag kan inte vänta. Det kommer bubbla i mig. Jag ser fram emot att får träffa glada människor och sprida god energi. Vi gillar att få energi men också ge.

Ni drar igång försäsongen mot Liverpool. Det går knappast få en bättre match att börja med, väl?

Det finns inget bättre. Kanske Manchester City. Nu kommer vi tidigt få se huruvida spelarna förstår vad det är vi vill implementera och därifrån kan vi fortsätta utvecklas. Men det är en fantastisk match och jag ser fram emot den.