Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Smakstart för Chong

De lägre serierna sparkade igång i helgen och därmed var det också säsongspremiär för ett par av Manchester Uniteds utlånade spelare. Bäst betyg får Tahith Chong. 

Nathan Bishop, Mansfield

Nathan Bishop gjorde det enda rätta med tanke på målvaktssituationen i Manchester United. Han tog sitt pick och pack och drog ut på lån. Adressen blev Mansfield i League Two och i helgens seriepremiär fick Bishop förtroendet direkt. Det får sägas ha gått hyfsat. Bishop släppte en boll förbi sig då Mansfield slog Bristol med 2-1.

Reece Devine, St Johnstone

Devine har hunnit spela två tävlingsmatcher redan denna säsong. Han fick 90 minuter i seriepremiären borta mot Ross County (0-0) och därefter 88 minuter i Europa League-kvalet borta mot Galatasaray (1-1). Mot turkarna drog Devine på sig ett gult kort innan han blev utbytt. Har spelat vänstermittfältare/vänsterback i en 3-5-2-formation, bänkades i helgens ligamöte med Motherwell.

Will Fish, Stockport

Inleder seriespelet först den 21 augusti. Fick 83 minuter som en av tre mittbackar då Stockport slog Guiseley med 5-0 i en träningsmatch i helgen. Behöver en bra start på säsongen.

Di’Shon Bernard, Hull

Efter att ha fått speltid i genrepet mot Manchester Uniteds reserver fick Di’Shon Bernard nöta bänk när Hull tog en tung 4-1-seger mot Preston i seriepremiären.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Inleder seriespelet i helgen. Aston Villa gästar serienykomlingen Watford på bortaplan.

Tahith Chong, Birmingham

Fick en smakstart på sejouren i Birmingham och utsågs till matchens bästa spelare i premiären borta mot Sheffield United. Birmingham vann med 1-0 och Chong fick 73 minuter som central mittfältare. Ytterst välkommet.

Facundo Pellistri, Alaves

Inleder seriespelet på lördag hemma mot Real Madrid. Inte med i någondera truppen då Alaves delade upp sig och spelade två träningsmatcher (mot Al Nasr och Levante) i helgen.