Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Varanes läkarundersökning klar; Tre spelare på väg på lån

Ett nyhetssvep med sillynyheter kommer här. Hur går det egentligen med presentationen av Raphael Varane, och vart skall Amad Diallo, Ethan Galbraith och Ethan Laird spela fotboll under säsongen 2021/22. Svar på en del av dessa frågor i dagens nyhetssvep.

Varanes läkarundersökning klar

Vi inleder svepet med en nyhet från igår kväll, nämligen att Raphael Varanes läkarundersökning skall vara klar och ha gått som förväntat. Enligt The Athletic så återstår bara lite finstilt i kontraktet innan United kommer presentera Varane som helt klar. Det förväntas att allt skall vara klart före helgen, och eftersom ingen presentation av spelaren kommit (hittills) under torsdagen så känns väl fredagen som en passande dag för United att bekräfta honom.

Att det har gått hela 16 dagar sedan man kom överens med Real Madrid om övergången, men att den fortfarande inte är helt klar, förklaras med komplexiteten av en sån här stor övergång, samt karantänsregler på grund av en viss pandemi. Att vi får se Varane från start lördag är osannolikt, men han kan mycket väl ta en plats på bänken.

Tre spelare på väg på lån

Det är som sagt en dag med enbart sillynyheter. De tre sista nyheterna behandlar spelare som eventuellt är på väg ut på lån.

Amad Diallo

Från Manchester Evening News inhämtar vi att vår ivorian Amad förväntas lämna på lån innan transferfönstret stänger. Trots att man i januari gav 37 miljoner pund för honom verkar det alltså inte som att han ännu anses redo att på riktigt konkurrera om en startplats, inte ens med Marcus Rashford borta på grund av skada några månader till. Någon spekulation om vart han skall ta vägen har dock inte MEN.

Ethan och Ethan

Mer konkret verkar det dock vara för Ethan och Ethan, med efternamn Galbraith och Laird.

Ethan Galbraith skall enligt Laure Whitwell vara nära ett lån till League One-laget Doncaster, där den gamle Unitedprodukten Richie Wellens är manager. Även svenske målvakten Pontus Dahlberg finns i klubben under året, inlånad från Watford.

Ethan Larid skall istället vara nära ett lån till Swansea, som håller till i den engelska andradivistionen Championship. Swansea tränas nu av Russell Martin, som förra säsongen ansvarade för MK Dons, dit Laird hade en tämligen lyckad låneperiod då. Att Martin vill ha tillbaka den unge högerbacken får ses som ett gott tecken.