Sancho redo för spel; Status i transferfönstret; Fernandes och Cavani nominerade till pris

Fredagens nyhetssvep domineras av senaste nytt från Solskjaers presskonferens inför Leeds. Vi fick höra att Jadon Sancho är redo för spel men att Varane ännu inte tränat. Vidare framkom inget direkt nytt mer än att laget ser hungrigt och starkt ut inför premiären. Vidare kan vi rapportera om fina nomineringar för Bruno Fernandes och Edison Cavani då de båda finns med till urvalet som förra säsongens spelare i Europa League. 

Sancho redo för spel

Ole Gunnar Solskjaer gjorde klart att Jadon Sancho tränat bra och uttryckte att han i princip ser bättre ut än vad som kan förväntas. Sancho är därmed fullt redo för spel enligt, men om han startar eller inte fick vi såklart inte reda på. Vad gäller Varane så fick vi höra att han kommer annonseras inom kort och att det varit lite saker på vägen som försenat det hela, särskilt relaterat till hans karantän. Varane kommer inte till spel mot Leeds.

Status i transferfönstret

Solskjaer fick också frågor om Paul Pogba och Anthony Martial i relation till de rykten som förekommit om att de är på väg bort.

  • Bra samtal med Paul Pogba: Som vi tidigare hört menade Solskjaer att samtalen med Paul Pogba är positiva. Han hoppas på ett besked om framtiden snart:

    Det är alltid så med Paul att det förekommer rykten, han är en media-magnet

  • Martial kommer inte spela mot oss: På frågan om en eventuell försäljning av Martial var Solskjaer tydlig och menade att han inte kommer spela på andra planhalvan mot United. Solskjaer om andras intresse för Martial:

    Jag är inte förvånad om andra är intresserade av honom, men vi har inga planer på att han ska spela mot oss. Förra säsongen var svår och en besvikelse för honom men han är redo för utmaningen denna säsong. Vi är glada att ha honom.

  • Edison Cavani: Solskjaer sa att Cavani är på plats I England men att han precis avslutat karantän. Han intygade också det vi tidigare hört att Edison fick lite extra tid av personliga skäl. Även Amad och Eric Bailly rapporteras vara tillbaka i England men är ännu inte redo för spel.

 

Om premiärmotståndet och säsongen

Solskjaer ville inte gärna prata om motståndet även om han betonade Leeds styrkor under Bielsa som alltid kan överraska. Istället betonade han vikten av att United inleder starkt och gör vad de ska.

Solskjaer om pressen på laget:

Vi har alltid press på oss. Nu har vi gjort klart försäsongen och det ser bra ut. Vi måste inleda bra. Vi har stor förväntan på oss själva, att vi ska utvecklas och spela bra fotboll. Vi är nöjda med våra värvningar. De första matcherna är alltid svåra men vi kan inte vänta på att få komma igång.

Solskjaer om laget kan utmana om PL-titeln:

Vi har successivt närmat oss City. Det krävs såklart en väldigt bra säsong för att utmana om titeln och det handlar om att göra jobbet och få resultat i början. Vi får utvärdera innan landslagsuppehållet hur vi ligger till. Det krävs också att man har marginalerna på sin sida och lite tur.

I övrigt betonade Solskjaer hur fint det är att ha fansen på plats och att inget går upp mot den energin det kan ge. Angående säkerhets- och försiktighetsåtgärder i relation till covid uttrycktes ingen oro. Allt ska vara på plats.

 

Från Leeds kan vi rapportera att Marcelo Bielsa förlängt sin kontrakt som manager. Han rapporteras vara väldigt nöjd med laget men uttrycker sig mycket kortfattat om motståndet United inför premiären:

Alla matcher i Premier League är svåra.

Hela Bielsas presskonferens kan ses på YouTube .

Fernandes och Cavani nominerade till EL-pris

Både Edison Cavani och Bruno Fernandes är nominerade till säsongens spelare i Europa League förra säsongen. Vi glädjer oss såklart åt detta. Bredvid de båda finns Gerard Moreno från EL-vinnarna Villareal.

Damerna möter Rangers

Från United Women rapporteras att laget ska på träningsläger till Skottland kommande vecka och där möta Rangers den 19 aug kl. 17.00. Rangers slutade förra året på nionde plats i den skotska damligan. Rangers tränare Amy McDonald citeras på Rangers hemsida:

Vi är mycket glada att ta emot Manchester United. Det blir ännu ett utmärkt test för vårt lag inför ligastarten. Det blir en stor utmaning för vårt lag mot en toppmotståndare och det hjälper oss att utvecklas vidare som lag inför säsongen.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS