Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Leeds United 5-1

Då så! Som vi alla har väntat. Nu är äntligen säsongspremiären avklarad och som det börjar! Av allt att döma kan vi se fram emot en härlig säsong. Efter Luke Aylings tunga kvittering i början av andra halvlek så krossar United Leeds och det är våra offensiva stjärnor som fortsätter leverera, inte minst den klarast lysande av dem alla: Bruno Fernandes. 

De offensiva stjärnorna levererar igen!

Säsongspremiär, publik på plats och spänning i luften. Det ger ofta garanti för hög intensitet och jag tycker också vi fick se det i första halvlek. Det är ryggraden som åter ser bra ut. Maguire är stabil och tar initiativ med boll upp i plan. McTominay står rätt och rensar flera fasta mot oss. Sedan är det de offensiva stjärnorna som levererar igen. Bruno gör hattrick och Pogba fyra assist. Vad gäller Pogba är jag alltid lite ambivalent då han stundom ser fumlig ut. Men ok då, jag antar att vi behöver honom om vi ska ta oss hela vägen mot en titel. Den första målgivande passningen är en riktig läckerbit och insatsen idag är överlag otroligt bra. Att sittande försöka sig på en tvåfotare är liksom Pogba. Att han sedan fortsätter leverera assist-godbitar avgör saken för dagen. Med hans position idag och rörelseschema inåt i plan är han oerhört svår att få tag på. Summa summarum, låt honom bli kvar!

Efter att Luke Ayling förstör Uniteds ledning i början av andra halvlek träder också Mason Greenwood in i handlingen. Även han får göra ett läckert mål och ser överlag pigg ut. Att sedan Fred (som kanske inte kan definieras som en offensiv stjärna) får göra mål är såklart riktigt trevligt.

 

Bruno och skytteligan

Det går såklart inte att undvika att ha en egen rubrik med vår största offensiva stjärna. Ok, idag är Pogba nära den utmärkelsen men var ska det sluta när Fernandes sätter tre i säsongspremiären. Ska han hota Kane, Sterling och de andra om en seger i skytteligan i år?

Jag är ju en av dem som stuckit ut hakan och sagt att Mason Greenwood kan vinna skytteligan i år. Det kan nog vara väl höga odds på den men att Mason i år får en riktigt bra säsong står jag fast vid. Om Greenwood vinner så kanske Bruno får nöja sig med en pallplats. Skämt och sido, det börjar verkligen på bästa möjliga sätt för magic Bruno även i år. Avgörandet ligger i att han håller sig frisk och kan avlastas i högre grad än förra året. Att det såg ut som han haltade lite efter slutsignalen väljer jag att ignorera…

Hur bra är Leeds?

Hur svårt det än må vara att tona ned den här fantastiska säsongspremiären, så måste jag kanske nyansera mig något. Det är annars lätt att det blir en backlash i kommande omgång. Det är svårt att avgöra hur bra Leeds är. Att de har kvalitet fick vi se i några omställningar under första halvlek och när Ayling får drömträff i början av andra halvlek fanns nog en gnutta oro i oss alla. Även Raphinha ser stundtals fin ut. Men när ytorna sedan släpps till en United-offensiv i form är matchen över och Leeds sätt att spela har även tidigare gett upphov till många baklängesmål.

Bielsa såg stundtals mer tom ut än vanligt på sin pall och nu gäller det att gnugga geniknölarna om de finns inför Everton hemma nästa helg.

Att Martin Åslund tror att Leeds är bra nog att hota United i andra halvlek får han sota för, men då vet vi alla att Martin har någon form av inbyggd skepsicm mot oss.

Debuten avklarad

Så är även Sanchos premiär avklarad. Det blev till slut inte mycket att utvärdera efter att matchen i princip är över när Jadon får göra entre. Men visst får vi se några prov på dribblingsfoten och det ska bli riktigt kul att fortsätta följa honom i den röda tröjan. Jag kan inte undgå att hålla honom högre än Daniel James. James springer bra som vanligt men det känns som det saknas tajming både i bollkontroll, avslut och i de löpningar som slutar offside. Vi vet att Ole har förtroende för den 23-årige walesaren men visst väntade flera av oss på Sancho redan under matchens första hälft?!