Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Raphaël Varane: Att vinna titlar motiverar mig

Den nyblivna Manchester United-spelaren Raphaël Varane har nu gjorts sin första intervju efter flytten till klubben. Han pratar bland annat om vad de var som fick honom att välja United.

Vi noterar att Varane genomförde intervjun på engelska. Att han kan språket borde förstås kunna underlätta hans anpassning till den engelska fotbollen.

Välkommen till Manchester United! Hur känns det att vara en Manchester United-spelare?

Tack! Jag är väldigt glad och väldigt uppspelt att börja den här nya resan för mig. Det var ett väldigt bra äventyr med min gamla klubb. Men nu är det en ny start för mig och jag är väldigt glad att vara här.

Du lärde dig spanska direkt när du kom till Madrid. Hur är din engelska? Den verkar vara fantastisk!

Det är svårt för mig att göra den här intervjun på engelska men jag måste försöka. Jag tycker att det är viktigt att vara nära fansen för vi har samma mål, vi måste kämpa tillsammans och det är viktigt för mig att vara bekväm med mina lagkamrater och med tränaren. Det är viktigt för mig, för mitt liv och för mitt professionella liv också.

När insåg du att en flytt till Manchester United skulle bli verklighet för dig?

Det har varit många rykten och många människor har pratat om mig och Manchester United sedan 2011, när Sir Alex Ferguson kom till min mammas hus. När det var riktigt, det var när jag pratade med min klubb, och jag kände att det var en verklig möjlighet att spela i Premier League och för Manchester United.

Vad känns rätt med den här flytten för dig?

Jag tycker att det var ett bra tillfälle av många olika anledningar men jag tycker att det viktigaste är att det är en ny utmaning och en stor motivation att börja i en ny liga i en stor klubb som Manchester United. Den här möjligheten var otrolig för mig, så jag valde att byta för mig och min familj. De har följt med mig. Du känner när det är ett bra tillfälle och det här var det rätta tillfället.

Har du pratat mycket med Ole Gunnar Solskjaer om vad han bygger här och hur du ska passa in i hans lag?

Ja, givetvis. Det var väldigt viktigt för mig att veta exakt om filosofin och vad utmaningen och målsättningen är, och ambitionen, det var väldigt viktigt för mig. Och jag känner en verklig bestämdhet och en ambition att jobba väldigt hårt och försöka göra allt som är möjligt för att vinna titlar. Det motiverar mig.

Beskriv dig själv med tre ord…

Hårt arbetande, respektfull och ambitiös.

Du känner Paul Pogba väl, hur är han som vän och lagkamrat?

Jag tycker att Paul är väldigt positiv och han har en väldigt bra energi, han motiverar spelarna i omklädningsrummet och på planen med sin energi. Vi är olika men kompletterar varandra och det är viktigt i laget att ha olika typer av ledare och karaktärer.

Att vinna VM är höjdpunkten på karriären för många spelare. Hur har det sporrat dig mot ytterligare framgång?

Ärligt talat, precis efter VM har du en stund och tänker wow! Och därefter funderar du på vad nästa steg är. Jag tycker att när du vinner så förväntar sig folk att du ska visa din nivå och att du är en vinnare och det finns många förväntningar därefter. Motivationen är att visa att du är en vinnare och att du fortfarande är en vinnare och att du vill vara en vinnare.

Du har fyra Champions League-medaljer också…

Jag tycker att den vinnande mentaliteten är där varenda dag. När du vinner tycker jag att du blir hungrigare och du vill visa att det inte var en tillfällighet, det var för att du jobbade hårt och offrade mycket och för att du förtjänar det. Ju fler titlar du har, jag tycker att det motiverar dig mer också.

Avslutningsvis, du fick träffa fansen på Old Trafford när du klev ut på planen före matchen mot Leeds, har du något meddelande till dem?

Ja, jag kom hit för att jag ville ha nya känslor och det var exakt vad jag förväntade mig och större. Det var massivt, ett fantastiskt ögonblick. Och jag vill säga tack till fansen och jag kommer att göra mitt yttersta för att ge allting på planen.

Intervjun i sin helhet är tillgänglig på Manutd.com, både som text och video.