Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt tillbaka i ECA; Datum satt för EFL Trophy; Spelare tillbaka i träning

I tisdagens nyhetssvep tar vi upp nyheten att Manchester United, tillsammans med resten av ”the big six” nu officiellt är tillbaka i ECA, alltså European Club Association. Vidare så kan vi meddela att Jesse Lingard, tillsammans med Amad och Eric Bailly är tillbaka i träning. Vi har också fått ett satt datum på när den första matchen i EFL Trophy ska spelas, och när vi är inne på matcher så har A-laget idag spelat en träningsmatch bakom stängda dörrar. Avslutningsvis så kan vi rapportera att Brandon Williams är nära en utlåning.

United tillbaka i ECA

Manchester United, tillsammans med resten av ”the big six” är officiellt tillbaka i European Club Association. Det meddelar Sky Sports.

Det var i samband med att man meddelade att man gått med i European Super League som man också lämnade ECA, men efter att ha övergett de planerna, samtidigt som man slutit ett fredsavtal med ECA så är man nu alltså tillbaka.

Utöver de engelska klubbarna så är även Milan, Inter och Atletico Madrid tillbaka.

Datum bekräftat för EFL Trophy-premiären

Datumet för U21-lagets första match i EFL Trophy är nu bekräftat. Man kommer att ta sig an Lincoln City den 24 augusti, alltså nästa tisdag.

Matchen var tidigare lagd i November, och anledningen till den flyttats skulle kunna ha och göra med att man inte ville att matchen skulle spelas i ett landslagsuppehåll.

Spelare tillbaka i träning

Under gårdagen fick vi se tre spelare tillbaka i träning. Det handlar om Jesse Lingard, Amad och Eric Bailly. Lingard är tillbaka efter att ha testat positivt för Covid-19 medan Bailly och Amad är tillbaka efter att ha representerat Elfenbenskusten i OS.

Vinst mot Burnley

Manchester United spelade under dagen en träningsmatch bakom stängda dörrar mot Burnley. Enligt rapporter så ska United ha vunnit med 3-1 efter mål från Jesse Lingard, Harry Maguire och Fred.

Startelvan bestod utav Heaton i mål, med en backlinje beståendes utav Dalot, Bailly, Maguire och Williams. På mittfältet spelade van de Beek och Matic, med Mata antagligen i en nummer 10-roll. Kanterna ockuperades utav Sancho och Lingard, med Martial uppe på topp.

Fred och Lindelöf kom in i starten av den andra halvleken och Phil Jones, Pogba, Greenwood, Fernandes, James, Shaw, Wan-Bissaka, Garner och Hannibal fick spela de sista 30 minuterna. Matej Kovar fick också några minuter mellan stolparna efter att ha ersatt Heaton.

Vi kan också notera att Raphael Varane inte var involverad i matchen.

Uppdatering: Målet som tidigare tilldelades Harry Maguire har nu tilldelats Anthony Martial.

Här kommer en video på Martials (tidigare Maguires) mål:

Här är Lingards 2-0 mål:

Williams nära Norwich

Brandon Williams ska vara nära en utlåning till Norwich. Det skriver Laurie Whitwell, journalist för the Athletic.

Enligt Whitwell så är en överenskommelse nära mellan klubbarna, dock vill United vänta till efter matchen mot Southampton i helgen innan man genomför utlåningen.

Fortsättningsvis skriver han att United hade hoppats på en låneavgift på runt två miljoner pund, men att Norwich kommer att betala en mycket mindre summa än det.

Magi från Beckham

Idag är det 25 år sedan som David Beckham gjorde det här drömmålet mot Wimbledon.