Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Southampton – Manchester United 1-1

Då var det dags för match nummer två för Manchester United. Denna gång gästade man Southampton, och förväntningarna var skyhöga. Kunde man bygga vidare på 5-1 segern i premiären, eller skulle man bli nedtagna på jorden? Tyvärr blev det det sistnämnda. Man lyckades bara få med sig ett kryss, och med tanke på hur man spelade så förtjänade man inte mer.

Startelvan

Det sägs ju att man aldrig ska ändra ett vinnande koncept, men det gjorde Ole Gunnar Solskjaer ändå, och resultatet blev inte vad man hade tänkt sig. En mittfältsduo bestående av Nemanja Matic och Fred var ju nästan utdömd på förhand.

Han valde att starta samma backlinje som mot Leeds, även om Raphael Varane fanns tillgänglig, vilket man ändå kan förstå då man såg väldigt stabila ut i premiären.

Det andra nyförvärvet, Jadon Sancho fick starta även denna matchen på bänken, dock kändes det som att Solskjaer insåg sitt misstag relativt snabbt och bytte in Sancho i den 59:e minuten.

Normannen valde också att ge Anthony Martial chansen på topp och flytta ut Greenwood på högerkanten, vilket inte heller blev speciellt lyckat. Fransmannen tackade för förtroendet med en mycket medioker insats och blev utbytt tidigt i den andra halvleken. Man kan ju fråga sig varför Solskjaer tyckte att det var en bra idé att flytta ut Greenwood till höger, när han skötte nummer nio-rollen perfekt i premiären mot Leeds.

Mittfältsproblemet

Efter denna matchen så kan vi fortfarande konstatera att vi har ett stort mittfältsproblem. Fred visade återigen hur svajig han faktiskt är och att han inte är en spelare som går att lita på. Hans passningsfot var under all kritik och han ska vara glad att Southampton inte kunde ta vara på de chanser de fick på grund av brasilianarens misstag. Nemanja Matic visade att även om han är vår bästa defensiva mittfältare, så är han alldeles för långsam för att kunna hänga med i en liga som Premier League.

Jag börjar också tycka genuint synd om Donny van de Beek, som till skillnad från Fred och McTominay faktiskt har en bra passningsfot. Holländaren hade också en bra försäsong, men på något sätt så känns det som att han har åkt ännu längre ner på Solskjaers lista då han valde att byta in både McTominay och Jesse Lingard istället för van de Beek.

Ingen intensitet

Något som jag tyckte var lite underligt var att man under den sista kvarten inte visade någon som helst vilja att vinna matchen. Man hade en liten period direkt efter kvitteringsmålet där det kändes som att man skulle få in ett till men den perioden varade inte speciellt länge. Istället så lät man Southampton ta kontroll över matchen och man var egentligen inte ens nära att få in ett ledningsmål.

Under den förra säsongen spelade man ofta med ett väldigt lågt tempo. Tyvärr så ser det ut att ha följt med även in i denna säsongen. Man gjorde det oerhört lätt för Southampton att organisera sig och precis som förr så har man fortfarande väldigt svårt att få hål på lag som försvarar lågt.

Mason Greenwood

Det enda positiva vi kan ta med oss från matchen är att Mason Greenwood fortsätter att göra mål. Som jag nämnde tidigare så skickade Solskjaer ut honom på högerkanten, vilket kändes ytterst tveksamt med tanke på hur bra han var mot Leeds när han spelade längst upp i banan.

När han sedan fick chansen att spela mer inne i straffområdet så kom också kvitteringsmålet, vilket får en att tänka på hur matchen hade sett ut om han hade startat centralt istället för Martial.

Även om man bara spelat två matcher denna säsongen så tror jag ändå att jag är beredd att säga att man kan ha hittat sin framtida nia.