Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Cristiano Ronaldo återvänder till Manchester United

Manchester United höll inte igen på det som vi alla såg var på väg, utan har nu bekräftat att Cristiano Ronaldo återvänder till klubben, förutsatt att man kommer överens om ett personligt kontrakt, att han klarar läkarundersökningen samt att han får visum. Samtliga dessa saker får ses som formaliteter i sammanhanget.

Det är av texten på Uniteds officiella hemsida tämligen uppenbart att det gått fort, och förmodligen bekräftar man redan nu för att det ändå kommit ut från de trovärdiga journalisterna kring United att Ronaldo är klar.

Det man skriver är att man är överens med Juventus, och att övergången blir helt klar när man kommit helt överens om det personligt kontraktet, han klarat läkarundersökningen samt att han fått visum i Storbritannien. Men som sagt, ingen av dessa saker skall utgöra något hinder. United redogör också snabbt för Ronaldos karriär samt hur många mål och matcher han gjorde för United under hans första vända i klubben samt att alla i klubben hälsar honom välkommen tillbaka.

United ger ingen information om kontraktslängd, men det som cirkulerar i media är att det skall gälla till 2023, möjligen med option på ett tredje år, samt en lön på ca 480.000 pund i veckan. Gällande övergångssumman varierar uppgifterna. Från Italien pratas det om 28 miljoner euro, medan det från England pratas om 15 miljoner euro direkt med 8 miljoner i möjliga bonusar.

När han faktiskt anländer i Mamchester verkar oklart. Enligt Mark Ogden kommer Ronaldo stanna i Portugal under landslagsuppehållet för att sedan återvända och möjligen debutera mot Newcastle den 11 september. Vi kommer alltså inte få se honom mot Wolves på söndag.

Det skall inte heller finnas några planer på att terminera Edinson Cavanis kontrakt, utan enligt Simon Stone (med flera) skall Uniteds intention vara att behålla honom. Hur ankomsten påverkar spelare som Mason Greenwood och Anthony Martial förtäljs inte heller det i nuläget.