Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Cristiano vet var vi finns”; van de Beek utanför Hollands trupp; Transfernytt

Som sig bör kommer här ett rykande färskt fredagssvep lagom till eftermiddagsdrycken. Det innehåller  nyheter från dagens presskonferens samt en del annat smått och gott såsom Uniteds representanter i kommande landslagsspel. Ole Gunnar Solskjaer gav bland annat sin syn på ryktena om Cristiano Ronaldo. Igår fick vi också veta vilken CL-grupp United hamnade i och det känns klart bättre än förra året i alla fall.  

Solskjaer: Cristiano vet var vi finns

På dagens presskonferens betonade Ole Gunnar Solskjaer att han ser fram emot söndagens match mot Wolverhampton och att han är mycket nöjd med truppen som den ser ut nu. De förlorade poängen mot Southampton menar han har att göra med att United måste vara mer kliniska när chanser kommer. Vi kunde också höra Solskjaer hylla Matics försäsong och både han och Scott McTominay går uppenbarligen före Donny van de Beek i nuläget. En del av oss blir åtminstone till viss del bekymrade samtidigt som vi ser fram emot vad laget kan prestera mot Wolverhampton på söndag.

Solskjaer försvarade också situationen med Phil Jones och betonade att han ser ut att vara i form om ungefär en månad: ”Han ger allt på träning, det är inte lätt att ha den här typen av skadebekymmer. Han är oerhört proffsig och kommer att vara tillbaka inom en fyra till sex veckor.”

I övrigt fick Solskjaer av naturliga skäl frågan om vad han tycker om Cristiano Ronaldos eventuella flytt till rivalerna i City. Solskjaer betonade att han inte ville spekulera i det men att Ronaldo är en legend i Uniteds historia och en fantastisk person. Han sa också att ”Bruno har också pratat med honom och han vet vad vi känner för honom och var vi finns”.

van de Beek utanför Hollands trupp

Det är ganska väntade Unitedspelare som tar sig mot landslagsuppehåll efter söndagens match mot Wolves. England presenterar kvartetten Shaw, Maguire, Sancho och Lingard. I Englands U21-trupp återfinns James Garner och i U21 finns Will Fish och Shola Shoretire.

Mason Greenwood får däremot stå tillbaka och Gareth Southgate uttalar sig om att han bäst stannar i United just nu och utvecklas i sin takt. Uttalandet har fått mycket kritik och ses av många en dålig ursäkt då Greenwood inlett säsongen mycket bra. Samtidigt vet vi att konkurrensen i den engelska truppen är stenhård. Solskjaer sa på dagens presskonferens att Mason är i fin form och att hans tid i landslaget kommer.

I Hollands trupp konstaterar vi att Donny van de Beek saknas och frågan är nu vad status är på vår mittfältare som vi hoppades så mycket på när han anlände till Manchester förra året. Solskjaer betonade på dagens presskonferens att han har en tuff konkurrenssituation i United men att han kommer att få många chanser framöver.

Utanför England vet vi bland annat att Viktor Lindelöf tar på sig ansvaret som kapten för Sverige och att Bruno Fernandes är central i Portugals trupp. Därutöver är både Eric Bailly och Amad uttagna i Elfenbenskustens landslagstrupp.

I övrigt framgick att Varane jobbat hårt på träningsarenan och att han ser bra ut (ganska stereotypa ord från Ole). Åter igen får vi se om han vågar starta vårt senaste stjärnskott till helgen.

Transfernytt

På dagens presskonferens betonade Ole Gunnar Solskjaer att han är mycket nöjd med värvningarna och hur truppen  ser ut nu även om han också kilade in att ”man kan alltid vilja ha lite mer”. Fönstret är fortfarande öppet och det återstår att se om United värvar någon defensiv mittfältare som Solskjaer enligt uppgift är ute efter.

Under tiden får vi rapporter om hur det ser ut på lånesidan. Sky Sports news skriver om Dortmunds intresse för Diogo Dalot. Dalot har gjort det bra under försäsongen och att intresse från storklubbar finns är kanske ingen överraskning.

I samband med Dortmunds intresse för Dalot så rapporterar The Athletic om att United förnyar sitt intresse för Kieran Tripper. Frågan är om det kan hända något stort nu under de dagar som är kvar i fönstret. Men var det inte en defensiv mitt som var önskvärd i första hand? Undertecknad tycker det.

Vad gäller Anthony Elanga så rapporterar trovärdiga Laurie Whitwell att han kommer att bli kvar i truppen då United ser en stor potential för honom att göra avtryck redan den här säsongen.  Amad däremot sägs vara tillgänglig för lån men rätt klubb har ännu inte visat intresse enligt uppgifter.

Vad gäller Jesse Lingard så intygade Solskjaer på nytt att han ser honom som en United-spelare. ”Han har gjort en fin försäsong och är uttagen i Englands landslagstrupp”.

Övriga nyheter

Om jag får lov att kort kommentera gårdagens CL-lottningen så känns den på förhand betydligt mer human än förra årets lottning. Å andra sidan vet vi att United kan ha problem mot lag som vi på pappret ska slå. Tror dock Atalanta kan passa oss och Villareal måste vi bara ta revansch på. Young Boys avfärdar jag som en munsbit. Malmös lycka lär dock bli kort som det ser ut om de inte lyckas överträffa sig själva och spela över sin högsta nivå.

Uniteds U21-lag kommer att delta i kampen om den så kallade Papa John’s Trophy, det handlar om EFL-titeln (English Fotboll League) där lag från tredje och fjärde divisionen också deltar jämte U21 lag från PL och Championship. Den 21 september möter vi Bradford City som också skriver om detta på sin hemsida.