Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cavani blir kvar x2; Henderson åter; Uttalande mot rasism

Denna lördag är lite mer dagen efter än andra lördagar. Bomben att Cristiano Ronaldo är tillbaka har tagits emot med storm och många United-fans därute är exalterade över vad han kan göra för laget den här säsongen. Andra raljerar såklart om pensionärer och trötthet. Vi kan konstatera att säsongen inte har blivit mindre spännande i alla fall. I dagens svep finns nyheter såsom att Dean Henderson är tillbaka i full träning och att Cavani av allt att döma blir kvar i United.

Cavani blir kvar x2

Gårdagens nyhet om Ronaldo fick många att spekulera i om Cavani försvinner. Simon Stone rapporterar att han tycks bli kvar.  Solskjaer betonade också flera gånger under gårdagens presskonferens det höga antalet matcher och ser inte ut att vilja släppa viktiga spelare dit Cavani (och van de Beek?) hör.

Inför kommande landslagsuppehåll är Cavani uttagen i Uruguays trupp. Nu är dock frågan om United kommer att vilja släppa honom på resande fot igen efter att just ha kommit tillbaka i ordentlig träning. Det är nog tveksamt om jag får gissa.

Frågan är också hur det blir med med Cavanis nummer sju på ryggen när Ronaldo återkommer till Old Trafford. Inte många kan på förhand se CR släppa nummer sju men enligt rapporterar så är en redan gjord registrering i vägen för ett byte. En spännande fråga som väl inte ska ställa till något med dålig stämning, hoppas vi.

Henderson åter

Äntligen rapporteras också Dean Henderson vara åter i full träning och bör vara redo för spel inom kort. Många inklusive undertecknad har sett Dean som det naturliga förstavalet för United och frågan är nu hur formen ser ut framöver. Ska vi gissa att han spelar första matchen efter landslagsuppehållet?

Uttalande mot rasism

United har åter igen gjort ett officiellt uttalande mot rasism på hemsidan. Uttalandet gäller en incident i matchen mot Lincoln City i tisdags, där någon i publiken skrek rasistiska ord mot en spelare i Uniteds unga trupp U21. Spelaren förblir anonym men United uttalar sig skarpt mot alla former av rasistiska påhopp. Vi sluter alla upp bakom denna viktiga markering!

Övriga nyheter

Den unge talangen Isak Hansen-Aarøen har skrivit på sitt första proffskontrakt med United. Den norske 17-åringen spelar som offensiv mittfältare/forward och ses som en av de största talangerna i Norge.

Redan igår rapporterade vi om att Amad Diallo verkar gå på lån även om klubbadress ännu inte är fastställd. Nyheten bekräftas ytterligare av Solskjaer nu på lördagsmorgonen. Låt oss hoppas det blir en riktigt bra klubb där Amad kan utvecklas och därefter komma åter som en fullfjädrad United-spelare.