Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Proffskontrakt och utlåning för Tara Bourne

Damlagets 18-åriga försvarstalang Tara Bourne har signerat sitt första proffskontrakt. Detta bekräftar Manchester United på lördagen. Klubben bekräftar också att Bourne den här säsongen kommer att representera Sheffield United på lån.

Bourne spelade förra säsongen primärt i Uniteds U21-lag men hon fick a-lagsdebutera mot Burnley i FA-cupen.

Nu blir det alltså Championship och Sheffield United för Bourne. Deras säsong drar igång imorgon med en bortamatch mot Blackburn, men rimligen är inte Bourne tillgänglig förrän till hemmamatchen mot Durham den 5 september. Att hon har fått nummer 4 indikerar hur som helst att hon är tilltänkt som startspelare i klubben.

Tara Bourne säger:

Att signera mitt första proffskontrakt i en klubb som Manchester United är något jag och min familj är oerhört stolta över och jag kan inte bärga mig för att fortsätta min resa här. Som en ung spelare i klubben är det viktigt att se vägen till a-laget och att ha de här målen du kan nu. Jag vill tacka ledarstaben och spelarna, både i U21 och i a-laget och jag är spänd på vad framtiden för med sig.

Jag ser fram emot att vara involverad med Sheffield United för den nya säsongen. Jag lär mig alltid och förbättrar mig och den här erfarenheten kommer inte att vara annorlunda för mig. Jag vet att de kommer att slåss med topplagen i Championship och jag kan inte bärga mig för att komma igång.

Marc Skinner säger:

Tara är en fantastisk talang och vi är så glada att hon har signerat sitt första proffskontrakt med klubben. Hon har en otrolig arbetsmoral och mognad för sin ålder och vi ser fram emot att se henne utvecklas de kommande åren. Klubben har en rik historia av att ta fram ungdom och det är lika viktigt för damlaget att visa vägen för våra unga talanger och Tara är ett briljant exempel på det fantastiska arbete som göras i de områdena.

Det här lånet till Sheffield United kommer att hjälpa till att ge henne välbehövlig erfarenhet och minuter. Det är en oerhört konkurrenskraftig liga och vi vet att det verkligen kommer att hjälpa hennes utveckling. Vi kommer att hålla ett nära öga på Tara under säsongen och vi önskar henne den bästa lyckan.

Vi gratulerar Tara Bourne till proffskontraktet och önskar henne all lycka i Sheffield United!

Damlagets startelva

När vi ändå är inne på damlaget så ska vi förstås passa på att nämna att laget idag spelar sin sista träningsmatch inför säsongen. Matchen, som börjar klockan 13.00, visas tyvärr inte men så här ser Uniteds startelva ut:

Det jag framför allt noterar är att anfallaren Alessia Russo äntligen är tillbaka i matchtruppen.

Vi återkommer med någon form av matchrapport efter matchen.