Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Wolverhampton Wanderers – Manchester United 0-1

Varane och Sancho från start! Höga förväntningar hos oss alla som till en början blev ett riktigt antiklimax. Även om matchen tog viss fart i andra halvlek och slutade med en knapp seger så måste dagen summeras som ett orosmoln. Många kritiska röster fanns också redan när startelvan presenterades. Efter Solskjaers senaste hyllning av Matic tillsammans med de nya värvningarna från start hade jag förväntat mig en annan uppställning. James till höger och firma Pogba-Fred på defensivt mittfält. Det duger inte, vi har sett det förr. Som tur är räddar Mason och David dagen åt oss alla!

En svag start (och match) igen

Åter igen får vi se en riktigt svag start av United. De nya prestigevärvningarna ser osäkra ut men mycket beror på balansen (eller icke-balansen) på mittfältet. Där svajar det ordentligt: Pogba känns inte bekväm och passar liksom James fel gång på annan. Även Sancho känns yr till vänster där Pogba gjorde det bra senast, låt vara att det var debut från start.

Inför match får också Maguire sig en sedvanlig släng (av Åslund och andra). Han borde enligt dem ha bänkats till förmån för Lindelöf. Han definieras dessutom som formsvag. Det senare känns väl som en smärre överdrift även om han åter visar upp ett par misstag. Att spelet knackar rejält är dock knappast Maguires fel utan snarare är det många andra som måste steppa upp.

Med lite tur och de Gea i mål så håller vi undan i första halvlek. Traore ser stark ut och generellt känns han som ett fenomen i kroppen. Som tur är tycks han sakna den sista känslan som skulle göra honom till en riktig toppspelare. Även Raul Jimenez är nära att straffa oss i den 26:e minuten. Wolverhampton är helt enkelt betydligt bättre, hetare och snabbare under hela första halvlek, no more no less.

 

De Gea: räddaren

Vi är många som från och till har kritiserat David de Gea, inte minst i luftrummet och för de till synes enkla misstagen som han gör några gånger per säsong. Undertecknad skrev härom dagen att Dean Henderson bör vara förstavalet framåt och jag står nog fast vid det. Men när de Gea gör den här typen av avgörande, ganska spektakulära reflexräddningar då tänker man åtminstone för stunden helt om. Han håller än. Kanske är det den här säsongen som misstagen slipas bort och han åter blir den store målvakten att överlista. Slutar han i förtid kan det vara läge för Spaniens handbollscoach Jordi Ribera att slå en signal.

En del andra spelare lyfter sig i andra halvlek. Pogba slutar spela fel och hittar fram med ett par riktig fina passningar och Cavani skapar mer oro i Wolverhamptons försvar.

Mason gör det igen men Ronaldo behövs nog trots allt!

Jag har ju stuckit ut hakan tidigt och sagt att Mason Greenwood kan slåss om skytteligasegern i år. Jag bygger det på det man sett av Mason när han är som bäst, utmärkt med båda fötterna, klinisk och jäkligt bra på att träffa inom ramen. Avsluten sitter allt som oftast, lågt, hårt och nära stolparna. Nu tror jag dock det blir svårt att vinna skytteligan med en Ronaldo som anländer till Old Trafford, speltiden kommer av naturliga skäl att minska.

Hur som helst; jag tror Ronaldo behövs trots allt! Inte bara för att han är en av värdens bästa fotbollsspelare och United ännu suktar efter fler kliniska strikers. Det handlar också om det faktum att han kan lyfta laget och pressa många av de andra att prestera på en bättre nivå i den här typen av matcher där spelet knackar. Det kändes många gånger oroligt idag mot ett lag som vi ska dominera mot. Jag tror, jag hoppas och jag ber att det kommer att bli bra med en superstjärna tillbaka på Old Trafford. Vad som än händer kommer Mason Greenwood att fortsätta göra mål när han får spela, den saken är klar.