Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Daniel James klar för Leeds

Då är det bekräftat. Söndagens seger mot Wolverhampton blev den sista i Unitedtröjan för Daniel James. Ny klubbadress blir istället lokalrivalen Leeds.

Som vanligt bekräftar United inga övergångssummor, men från media skrivs det om 25 miljoner pund direkt, varav 1,5 miljoner går till Swansea som har rätt till 15 % av vad United tjänade på affären.

På den egna hemsidan är United förhållandevis öppna med situtationen. Man beskriver James som en talangfull och hårt arbetande spelare som var en populär medlem av truppen, och som alltid gav allt oavsett om det var från start, som inhoppare eller när han inte fick plats i matchtruppen. Man skriver också att konkurrensen från Jadon Sancho och Cristiano Ronaldo gjorde att konkurrensen om platser skulle bli ännu hårdare än tidigare, och bekräftar det vi alla redan visste, nämligen att James var nära Leeds redan i januari 2019 och att Marcelo Bielsa är ett stort fan av honom.

Både vi på Muss och Manchester United tackar James för hans två år i klubben och önskar honom lycka till framöver.