Landslag: Maguire målskytt mot Ungern

Under dagen så har sju United-spelare spelat för sina landslag. Vi fick bland annat se Harry Maguire näta för England och vi fick också se en stabil Lindelöf mot Spanien.

Maguire i målprotokollet

I VM kval-matchen mellan England och Ungern så får man väl ändå säga att det gick som förväntat. Slutresultatet skrevs 4-0 England efter mål från Raheem Sterling, Harry Kane, Declan Rice och självaste Harry Maguire.

Ledningsmålet kom i den 55:e minuten genom Raheem Sterling, efter fint förarbete från Mason Mount. 2-0 målet kom strax därefter, i den 63:e minuten genom Harry Kane, och bara sex minuter efter kom också 3-0 målet genom United-kaptenen Harry Maguire, som nådde sist på en hörna slagen utav den andra United-spelaren i startelvan, nämligen Luke Shaw. Därefter fyllde Declan Rice på och gjorde 4-0 i den 87:e spelminuten.

Både Luke Shaw och Harry Maguire fick spela hela matchen. Även Jesse Lingard fick några minuter när han ersatte Mason Mount i den 84:e minuten.

Lindelöf stabil mot Spanien

Lagkapten Victor Lindelöf och hans Sverige tog en mycket imponerande seger när man slog Spanien med 2-1.  United-backen var riktigt stabil i mittförsvaret tillsammans med Filip Helander, och efter det tidiga Spanien-målet så gjorde man en nästintill felfri match försvarsmässigt.

Som nämnt ovan så började det inte vidare bra för det Svenska laget då Spanien tog ledningen redan i den 5:e spelminuten. Den ledningen höll sig i några sekunder innan Alexander Isak kvitterade, bara elva sekunder efter avspark. Vinstmålet kom sedan i den 57:e minuten genom Viktor Claesson, efter fantastiskt förarbete från Dejan Kulusevski.

Lindelöf spelade hela matchen medan klubbkamraten David De Gea fick se hela matchen från avbytarbänken.

Hållen nolla för Kovar

United-målvakten Matej Kovar höll nollan när det tjeckiska U21-laget slog Sloveniens U21-lag med 1-0 i EM-kvalet. Målet gjordes utav Sparta Prags Martin Vitik.

En annan tjeckisk målvakt som kunde ha fått speltid var Ondrej Mastny, som var uttagen till det tjeckiska U20-laget. Dock så blev det ingen speltid för 19-åringen. Han fanns faktiskt inte ens med på bänken.

Fish och Shoretire från start mot Italien

I dagens U19-landskamp mellan England och Italien så var två United-spelare involverade. Shola Shoretire och Will Fish fick båda starta matchen, men hur länge de fick spela är oklart, då rapporteringen från matchen var nästintill obefintlig.