Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Q&A med Cristiano Ronaldo: Jag är så glad över att vara hemma

Cristiano Ronaldo har nu gjort sin första intervju inför sin andra sejour i klubben. Bland annat så pratar han om hur det känns att vara tillbaka i klubben där hans karriär verkligen tog fart.

Hur känns det att kunna kalla dig Manchester United-spelare igen?

Som du vet har jag en fantastisk historia med den här fantastiska klubben. Jag kom hit när jag var 18 år gammal och jag är naturligtvis så glad över att vara hemma igen efter 12 år. Så jag är verkligen glad och ser fram emot att spela min första match.

Vilken roll spelade Sir Alex Ferguson i din återkomst till klubben?

Som alla vet, sedan jag skrev på för Manchester United så har Sir Alex Ferguson varit nyckeln. Jag minns när vi spelade mot Manchester när jag spelade för Sporting Lissabon. Sir Alex Ferguson är som en pappa inom fotbollen för mig. Han hjälpte mig mycket, han lärde mig många saker, och enligt min mening hade han naturligtvis en stor roll på grund av relationen vi hade .Vi håller kontakten hela tiden, och han är en otrolig person. Jag gillar honom väldigt mycket och han var nyckeln för att jag skulle hamna i den position som jag är i, och att jag skrev på för Manchester United.

Vad känns rätt med denna flytt vid denna tidpunkt i din karriär och ditt liv?

Jag tror att det är det bästa beslutet jag har tagit. Detta är helt rätt beslut enligt mig. Jag flyttade från Juventus till Manchester, och det är ett nytt kapitel, jag är så glad, och jag vill fortsätta igen, göra historia, försöka hjälpa Manchester United att nå fantastiska resultat, vinna troféer och främst, för att vinna stora saker.

Har du pratat med Ole om flytten och om vad han bygger hos United?

Vi hade en pratstund, men självklart kommer jag att ha tid att prata med honom ansikte mot ansikte för att veta vad han förväntar sig. Som ni vet spelade jag med honom i två eller tre år i Manchester United så jag har en bra relation med honom, men nu med en annan roll där jag är en spelare och han är tränare. Men det spelar ingen roll, min relation till honom är fantastisk och som jag sagt tidigare så är jag här i Manchester för att hjälpa laget att uppnå sina resultat och tränaren kan räkna med mig för vad han vill. Så jag är tillgänglig för allt.

Slutligen, vad är ditt budskap till United-fansen som har fortsatt att sjunga ditt namn och nu älskar att se dig tillbaka i en röd tröja?

Fansen är fotbollens nyckel. Nu, med alla arenor fulla av supportrar, är det inte samma sak som vi hade för ett år sedan med de tomma arenorna. Fansen, de är nyckeln, och jag är så glad. Manchester United-fansen, de är speciella, det minns jag mycket väl. Jag vet att de fortfarande sjunger låtar om mig som har fått mig att känna mig ännu mer glad, och mitt engagemang är att ge allt på planen, som jag gjorde förut, som jag gör hela tiden, och försöka göra mitt bästa, hjälpa laget att göra mål, göra assists, vinna matcher, och jag hoppas att få se dem väldigt, väldigt snart.

Intervjun i sin helhet finns att ta del av, i både text och video på Manutd.com.