Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslag: Lingard i högform för England

I söndagens landslagskoll kan vi rapportera om segrar för England och Sverige, båda med reservbetonade landslag från start. Sverige vann knappt träningsmatchen mot Uzbekistan utan Viktor Nilsson Lindelöf medan England lätt spelade ut Andorra med 4-0. Med flera andra på bänken fick Jesse Lingard chansen och han blev definitivt dagens United-man med två mål. I övrigt var få United-representanter i spel denna dag.

Lingard i högform för England

När England mönstrade ett förhållandevis reservbetonat landslag från start i matchen mot Andorra fick Jesse Lingard starta i den offensiva linjen tillsammans med Patrick Bamford och Bukayo Saka. Harry Maguire och Luke Shaw förblev denna dag på bänken. Sancho råkade som vi vet ut för en lindrigare skada under veckans träningar.

Lingard såg väldigt pigg ut matchen igenom med lätta ben och fina dribblingar. Lägg därtill att han drog in två mål, ett med vardera foten, så var lyckan gjord. I ärlighetens namn är inte Andorra ett tillräckligt bra motstånd för att riktigt värdera insatsen men det bådar gott för Lingard om denna form håller i sig. Ska han månne ta en plats även på Uniteds starka mittfält under säsongen? Åtminstone lär han få en del speltid om det ser ut som idag.

I minut 62 när England endast hade 1-0 bytte Southgate in både Mount, Kane och Graelish. Lingard blev dock kvar och kunde tillsammans med övriga offensiv spela ut Andorra i andra halvlek. Övriga målskyttar blev Kane och Saka. På onsdag väntar Polen borta vilket nog lär bli en tuffare uppgift. Men England ser starka ut och har såklart en bra chans att redan då vara nära VM.

Lindelöf på bänken idag

Sverige mönstrade i princip en helt annan startelva än i segermatchen mot Spanien senast. Joakim Nilsson och Marcus Danielsson bildade mittbackspar och Viktor Nilsson Lindelöf satt således på bänken. Det kändes generellt som en ganska avslagen tillställning där självmål (eller Quasion) och Kiese Thelin såg till att Sverige ledde med 2-0 i halvtid. Uzbekistan lyckades dock reducera och satte lite press på Sverige som trots allt vann matchen med 2-1. I matchen mot Grekland på onsdag lär dock kapten Lindelöf och övriga stjärnor vara tillbaka.

Ingen Dylan Levitt men Bale!

Uniteds unge mittfältare 21-årige Dylan Levitt (på lån i Dundee United) kom inte till spel för sitt Wales idag som vände matchen borta mot Belarus. Det var i princip Gareth Bale som ordnade segern på egen hand efter att ha gjort hattrick. Matchen slutade 2-3. Vi kunde notera att Daniel James (numera Leeds) såg rätt pigg ut med flera bra chanser. Han lyckades dock inte få bollen i nät men ordnade bland annat en assist till Bales segermål.

De Gea på bänken

Spanien som ikväll tog emot Georigen efter en tung förlust mot Sverige senast lyckades idag vinna enkelt med 4-0. David De Gea har trots en fin form inte förtroendet i Spaniens startelva. Det är numera Unai Simón från Athletic Bilbao som mer permanent lagt beslag på platsen mellan stolparna som det ser ut. Dessutom fick 23-årige målvakten Robert Sanchez från Brighton debutera och spela de sista 20 minuterna. Frågan är om de Gea gjort sitt i landslaget. Vi ska nog inte räkna ut honom än.

Ungdomslandslagen idag

Vi fick tyvärr inte heller se 16-årige Jack Kingdom från Uniteds akademi i matchen mellan Scotland U17 och Wales U17. Den unge mittbacken Kingdon, som ses som en stor talang, finns dock med på landslagssamlingen för Skottland och lär få sina chanser framöver. Dagens skotske 17-åring var istället talangen Ethan Laidlaw från skotska ligaledarna Hibernian F.C som noterades för ett hattrick. Skottland fick ändå se sig besegrade av Wales med 4-3.

I U19 spelade Uniteds tjeckiske målvakt Radek Vítek tidigare ikväll. Han vaktade stolparna mot Belgien och fick se sig överlistad tre gånger i matchen som slutade 3-3. A-lagsmatchen mellan Belgien och Tjeckien slutade 3-0 till Belgien.