Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

”Tillräckligt med besvikelse”; Kontrakt för Bruno och Pogba prioriteras

Ole Gunnar Solskjaer och David De Gea har gemensamt mött pressen på plats i Schweiz inför tisdagens Champions League-möte med Young Boys. Där svarades det på frågor om Cristiano Ronaldos påverkan utanför planen, om tidigare besvikelser i cupspelet och om truppen nu är tillräckligt bred.

Avslutningsvis fyller vi på med lite nyheter. Bland annat om kontraktssituationerna för Paul Pogba och Bruno Fernandes.

Om Champions League

Solskjaer fick inte helt oväntat en hel del frågor om Cristiano Ronaldo, men också om det mest väsentliga som står för dörren i form av Champions League.

Viktigt med mer rutin?

En reporter undrade hur viktigt det är att ha fått in Champions League-rutin av den högsta skolan i form av Ronaldo och Raphael Varane. United-tränaren berättade att det är viktigt, men ville samtidigt vara noga med att det ibland kan vara minst lika bra med unga och hungriga spelare. Han tror däremot att det blir extra viktigt med erfarenhet i tisdagens match mot Young Boys med den ”elektriska stämningen” som väntar.

”Tillräckligt med besvikelse”

Solskjaer anser att laget har ”haft tillräckligt med besvikelse” i cupspelet under hans tid som tränare i klubben. Laget har nu en trygg stomme med spelare som Harry Maguire och David De Gea som varit med ett tag, plus nyförvärven som har bidragit med något extra ”som man måste köpa in”.

Om bredden på truppen

United-tränaren berättar att truppen nu är tillräckligt bred för att utmana på flera fronter. ”Jag kan inte titta på truppen och sen säga att vi inte kan spela mitt i veckan för att vi är trötta”, säger han. Spelarna är dessutom i bättre fysiskt skick vilket har utvecklats genom åren. Det är nu lättare att rotera, vilket han har sagt till spelarna ihop med att han litar på hela truppen.

David De Gea svarade på en liknande fråga gällande konkurrensen och mer specifikt den kampen han själv har med Dean Henderson. Spanjoren menar att han alltid har haft duktiga målvakter bredvid sig sedan han kom till klubben. Man slåss alltid för sin plats i laget, oavsett position. ”Det är fotboll, det är Manchester United”, säger han.

Själv säger han sig vara i bra form. ”Jag känner mig stark och självsäker”. Han är glad i klubben och med spelarna, tränaren och staben. ”Det är bara att fortsätta träna hårt”.

Paul Pogba gjorde två mål senast United mötte Young Boys på bortaplan (2018).

Om matchen mot Young Boys

Solskjaer berättar att de inte enbart har analyserat Young Boys kvalmatcher till Champions League, utan även ligaspelet. Han säger sig vara väldigt imponerad över den senaste matchen mot Zürich som vanns med 4–0. Det är ett energiskt och anfallsinriktat lag, menar Solskjaer.

Han anser att laget har flera imponerande spelare som har slagit sig in i landslaget. ”Konstgräset är alltid en liten fördel på hemmaplan (för Young Boys), men vi ska kunna hantera det bra”, säger han.

Om Cristiano Ronaldo

Solskjaer fick främst berätta om hur Ronaldo har varit vid sidan av planen. Bland annat lyfte reportern ett citat från Lee Grant från en intervju som målvakten gjorde under gårdagen, där han berättade att ingen spelare ville äta efterrätt för att inte Ronaldo gjorde det.

Solskjaer skrattade och menade att det svaret från Grant mer var på skoj och att de varken har ätit skräpmat innan eller efter Ronaldo återanslutit till klubben. Åt det mer seriösa hållet berättade United-tränaren att Ronaldo har kommit in och bland annat med sin professionalism visat hur man håller kvalitén uppe och förlänger karriären så långt som möjligt.

Kan Ronaldo övertyga Pogba?

Solskjaer fick en fråga om Ronaldo-värvningen kan påverka Paul Pogbas potentiella kontraktsförlängning (fransmannens avtal löper ut efter säsongen). Norrmannen svarade mer svävande där och menade att det är upp till laget att nu nå resultat och visa att man kan vinna titlar. Alla fokuserar på att göra sitt bästa så får vi sedan se hur långt det bär.

Hur har spelarna reagerat på Ronaldo?

David De Gea fick svara på hur spelarna har reagerat på att Ronaldo är tillbaka i klubben. Spanjoren menar att det är ”massivt” för laget att Ronaldo är ”hemma” och att han är en klubblegendar.

Om Paul Pogba

Solskjaer fick även svara på en fråga om Pogbas form med sju assist på de första fyra ligamatcherna. Där var norrmannen mest kritisk till hur mycket fokus som läggs vid den sortens statistik och lyfte Pogbas passning till Bruno Fernandes drömmål senast som ett exempel, och att fransmannen slagit svårare passningar som inte resulterat i någon assist.

Pogba har kommit tillbaka stark efter sommaren och har spelat bra. Han har alltid varit en bra passningsspelare, en av de bästa i Europa, menar Solskjaer.

Om Cavanis skada

United-tränaren fick även en fråga om Edinson Cavanis skada. Anfallaren fick en smäll under träningsmatchen som ägde rum under landsagsuppehållet men ”är förhoppningsvis tillbaka snart”. Cavani jobbar hårt för att komma tillbaka. Solskjaer ville inte berätta var på kroppen skadan sitter.

Nyheter

I dagens nyhetssvep rapporterar vi först och främst om två kontraktssituationer.

Ronaldo kan få Pogba att stanna

Från trovärdigt håll, i form av The Athletics David Ornstein, kommer det rapporter om att Paul Pogba ”lutar åt att förlänga sitt Manchester United-kontrakt”. Hans avtal med United går ut efter säsongen.

Ornstein menar att lördagen (med matchen mot Newcastle) hade en stor påverkan på fransmannen och hans tankar om framtiden. ”Många faktorer ska övervägas men nu är det en genuin chans att så fort diskussionerna återupptas kan en förlängning efterfölja”, skriver han.

Ornstein menar att Cristiano Ronaldos återkomst har påverkat många spelare i laget, men att Pogba kanske är den som det gjort mest för då chansen nu är stor att han förlänger sitt United-kontrakt.

Fernandes belönas med nytt kontrakt?

Transfergurun Fabrizio Romano har länge menat att United och Bruno Fernandes sitter i samtal om ett nytt kontrakt, och att det inte ska vara några problem att lösa med tidens gång. Idag kom han med en ny uppdatering där han skriver att samtalen, som fortsatt är positiva, har pågått sedan juli med portugisens agent.

”Bruno vill stanna, United vill att han ska signera ett nytt avtal innan årets slut”, skriver Romano som samtidigt menar att Fernandes och Pogbas kontrakt är klubbens högsta prioriteringar just nu.

B-listan till CL-spelet fastställd

Alla klubbar tar ut en B-lista med spelare som registreras för Champions League-spel. För att få registreras där måste spelaren i fråga vara född år 2000 eller senare samt till exempel varit tillgänglig för spel med klubben under två år sedan spelaren fyllt 15.

United har nu publicerat sin B-lista där Mason Greenwood, Anthony Elanga, Hannibal Mejbri, Matej Kovar och Teden Mengi ingår. Noterbart är att Shola Shoretire, stortalangen som fick lite speltid redan under förra säsongen, inte är med. Det bör dock tilläggas att det går att inkludera både Shoretire och andra spelare i efterhand.

Mer inför matchen

Vår matiga införrapport till mötet med Young Boys finner ni här!

Inför: Young Boys – Manchester United