Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Time to shine.

Ja herregud, det är verkligen en ding ding värld vi lever i. Bortsett från all annan nostalgi här (Solskjær vs Bruce, Fergie och Giggs på läktaren osv) så var det väl ytterst få som för en månad sedan skulle tippa att vi skulle sitta här och fira mål av Ronaldo och Lingard? Känns som man slungats 12 år tillbaka i tiden. Vintage United indeed.

Såhär efter någon dags reflektion tycker jag fortfarande inte det var en speciellt underhållande match vi fick se. Som ni säkert märkt delar inte MUSS-bloggen många av våra läsares okritiska syn på värvningen av Ronaldo, så för mig personligen gjorde hans återkomst till United inte lördagen till någon speciell dag. Det var en seger mot Newcastle, inte mycket mer än så.

MEN, därmed inte sagt att tre relativt enkla poäng ska förringas. Visst, Newcastle var med i matchen fram till vi gjorde 2-1, men efter det får man väl säga att det blev en promenadseger. Ronaldos båda mål var direkta bjudningar från Woodman och krävde väl inte mer av portugisen än att han var där (vilket å andra sidan kanske bör applåderas i tysthet, då det antagligen är mer än, säg, Martial skulle klara av).

Brunos mål däremot, skoja min doja vilken elegans. Den ser vi gärna fler gånger va? Och så nätade även lille Lingard, som man såklart alltid unnar framgångar. Jag skulle dock vilja veta vad den allmänna åsikten är här. Tror ni att Lingard helt enkelt fått sitt stora (och jävligt sena) break nu, och att en säsong borta från stress och press var det som behövdes? Eller tror ni liksom jag att han kom mer till sin rätt i West Ham och därför lyckades bättre där, men att vi i United snart kommer ha den gamla vanliga Jlingz tillbaka, som dansar bättre än han spelar fotboll? Alltså, jag vill så jävla jättegärna att han ska lyckas i United, men efter allt som varit har jag bara så svårt att tro det.

Hur som haver, min slutsats kring Newcastlematchen blir nog att vi trots tråkig match senast och inte den sprakande inledning av säsongen jag hoppats på, ser väldigt mycket bättre ut än förra säsongen. Som vi skrivit här tidigare så kommer det nog tyvärr bli misslyckandet av adekvat värvning på det defensiva mittfältet som kostar oss, men utöver det har Ole i vanlig ordning gjort ett fantastiskt transferfönster. För mig är inte Sancho något jag direkt jublar över än, även om matchen senast var ett fall framåt, utan den stora extasen ligger i värvningen av Varane. Inte Varane personligen egentligen för han har också saker att bevisa, men att vi köper en etablerad mittback av världsklass, det är ett sådant jävla lyft. När hände det senast liksom? (Och nej, med världsklass menar jag inte Maguire när vi värvade honom utan ytterligare ett eller några snäpp upp.)

Min poäng här är alltså att även om inget är perfekt (ännu) så tycker jag matchen mot Newcastle (och kanske i synnerhet de två målen Ronaldo bjöds på helt gratis) visar att vi nog tagit ett steg till i rätt riktning, och att vi förhoppningsvis nu äntligen kommer vinna dessa kanskematcher, som vi fram tills nyligen så ofta torskat. Hade matchen mot Newcastle utspelat sig under Lollo van Gaal eller Mourinho är jag helt säker på att vi skulle tappat det efter deras kvittering och förlorat. Nu känns det annorlunda och jag hoppas att denna hunch stämmer.

Och så har vi då matchen mot Young Boys om ett par timmar. Borde på pappret bli en komfortabel seger, meeeen vi har ju slängt bort guldlottningar förr så jag tänker varken ropa hej eller tjena förrän trepoängaren är i hamn. Också: Young Boys hemmaarena heter Wankdorf. Blir väl förmodligen polisanmäld om jag drar det längre än så, men nu vet ni.

Ni ska få min startelva för kvällen innan det är fri lek denna tisdag. Gissningsvis spelar vi enligt följande: De Gea i mål. Älskar för övrigt att han inlett säsongen så fint. Jag har lekt med tanken på om det kommer roteras i backlinjen idag. Inte för att någon borde vara speciellt sliten, men kanske för framtida utmaningar. Shaw startar, i brist på andra alternativ om inte annat, så ingen vila där. Maguire och kaaanske Lindelöf? Varane kommer ju spela i stort sett alla matcher, men om Ole har något förtroende alls för Vigge så borde han få spela idag. Funderade på om det också vore läge att lufta typ Dalot, för helt ärligt har vi inte jättemånga andra att avlasta Wan-Bissaka med heller, och idag vore det väl ypperligt tillfälle. Men landar ändå i att Wan-Bissaka spelar. Ole vill ha en bra start här. Mittfältet är desto lurigare, men två saker i livet blir man aldrig av med: AIDS, och Fred på Uniteds innermittfält. Och ser det som osannolikt att Matic spelar två matcher på tre dagar så antingen får vi se Donny (lol, knappast) eller Pogba i rollen bredvid honom. Anfallsmässigt blir det nog inte många ändringar. Sancho vänster, Bruno mitten, Greenwood höger och Ronaldo centralt längst fram. Hade hellre sett Greenwood i den centrala anfallsrollen idag, men chansen att Ronaldo skulle köpa det är antagligen minimal. Han har ju sitt målrekord i CL att tänka på.

Nu hörrni. Snart dags. Jag är mer taggad än jag trodde att jag skulle vara. Number 4 is coming!