Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Listan: några klassiska röda kort

Gårdagen  blev en obehaglig upplevelse för United och alla fans därute. Åter igen kritiseras Solskjaer hårt för sin taktiska förmåga. Försöket att hålla undan med idel defensiva byten ska absolut kritiseras, jag är den förste att hålla med om det. Sedan behöver glåporden som alltid nyanseras, frågan är om Ole klarat sig bättre om vi tagit en poäng. Hur som helst, Wan-Bissaka fick syna det röda kortet och eftersom det idag är något av en “dagen-efter-stämning” och relativt stilla på nyhetsfronten kommer här en lista med några klassiska röda United-kort. 

Roy Keane mot City

Roy Keanes klassiska tackling känd som “the tackle” mot Alf-Inge Håland 2001 hör till de mest omtalade röda korten i Uniteds historia. Det sägs att familjen Håland inte har glömt detta och att det aldrig kommer att bli tal om en värvning av Erling Håland. Det återstår att se hur tiden läker sår. Keane fick på sina 366 PL-matcher sju röda kort och 68 gula. Vi saknar honom trots allt från och till. Matchen slutade 1-1 efter att Teddy Sheringham gjort Uniteds mål.

 

 

Paul Scholes mot Liverpool

En annan hårdför legendar, Paul Scholes, fick på sina 499 framträdanden i Premier League 4 röda kort och 97 gula. Nedan visas ett av de mer minnesvärda röda i matchen mot Liverpool 2007 där Scholes svingade mot Xabi Alonzo. Det blev ingen direkt träff men ett rött kort kom in på kontot. Matchen mot Liverpool slutade ändå med vinst efter mål av John O’Shea.

 

Paul Pogba mot Arsenal

Paul Pogba har under sina 141 framträdanden i Premier League klarat sig med ett rött kort och 25 gula. Det var i matchen mot Arsenal 2017 och stämplingen på Hector Bellerin som han ådrog sig det röda. David De Gea gjorde dock en av sina bästa matcher i karriären och stod för 14 räddningar (någon form av PL-rekord då). United lyckades också vinna matchen med 3-1.

 

Rafael mot Chelsea

På sina 109 matcher för United i Premier League fick Rafael syna det röda kortet 2 gånger och det gula 21. Ett av de röda korten fick han för sparken mot David Luiz i matchen mot Chelsea 2013. En snackis vid detta röda kort var att en fotograf fångade David Luiz skrattandes efter tacklingen. Det är upp till betraktaren att bedöma situationen såklart. Chelsea vann matchen med 1-0 efter en i övrigt ganska händelsefattig tillställning.

Vidić mot Chelsea

Det känns såklart som att en klassisk försvarare som Nemanja Vidić behöver vara med på en lista av detta slag. Vidic spelade totalt 211 matcher i PL och fick syna det röda kortet 6 gånger och det gula 39 gånger. Ett av de röda korten tog han mot Chelsea 2014 då han kapade Eden Hazard. Han överklagade visserligen det röda kortet och den 3 matcher långa avstängningen men utan framgång. Det blev ytterligare två röda utanför Premier League och totalt fick han faktiskt fyra röda kort mot Liverpool. Det säger något om vilka matcher som har mest prestige. Chelsea vann den aktuella matchen med 3-1.