Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Dagens lag: Bradford City - Manchester United
En tvåpoängare är minimikravet

Accrington Stanley v Manchester United U21 - EFL Trophy

Manchester Uniteds U21-lag spelar under kvällen sin andra gruppspelsmatch i EFL Trophy och gör så mot Bradford City, som för närvarande håller till i League Two. Värt att understryka är alltså att Uniteds ungdomar spelar mot seniorlag i turneringen. 

Kvällens match har avspark klockan 20.00 på arenan Valley Parade och visas på MUTV.

Manchester Uniteds lag

Bradford Citys lag

Förutsättningarna

I och med att det är enkelmöten i gruppen är förutsättningarna för ikväll ganska klara; United bör allra helst stå som det vinnande laget. För tillfället placerar sig United på en tredjeplats i gruppen, medan dagens motståndare ligger sist. På andra plats återfinns Sunderland och leder gruppen gör Lincoln City.

United förlorade öppningsmatchen mot Lincoln med 3-2 tidigare i augusti.

I gruppspelet är det enkelmöten som gäller och ettan och tvåan går vidare till slutspel.

United spelar alla matcher på bortaplan, detta på grund av att man är ett inbjudet akademilag.

Värt att nämna är också att vid oavgjort resultat genomförs en straffläggning, där vinnare får en bonuspoäng. Till exempel delade Accrington och Barrow på poängen i grupp G och bägge men Accrington vann på straffar och står således på två poäng efter en omgång.

Att vinna på straffar skulle därför också kunna vara ett relativt gångbart resultat för United ikväll, förutsatt att matchen slutar oavgjort.

Som inbjudet akademilag ställer United upp med ett U21-lag. De något komplicerade reglerna ger emellertid akademilagen dispens att använda fem överåriga spelare i startelvan, men maximalt två överåriga får vara etablerade seniorspelare.

Tidigare möten

Manchester Uniteds reservlag har mött Bradfords dito ett dussintal gånger, men det är längesedan.

Senaste gången lagen möttes (då Uniteds U23 mot Bradfords utvecklingslag) var hursomhelst en i en träningsmatch 2017. Den gången vann United med 2-1.

Teve

MUTV sänder matchen, med sändningsstart klockan 19.45.