Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen
Hur påverkar tränarbytet James Garner?

Bra med speltid men skrala resultat? Det verkar vara melodin för flera av Manchester Uniteds utlånade spelare denna höst. Såväl Nathan Bishop, Di’Shon Bernard, Ethan Laird och James Garner spelar matcher, men respektive klubb verkar ha förtvivlat svårt att få upp farten. I Garners fall blir det därtill spännande att se hur tränarbytet i Nottingham påverkar mittfältarens fortsatta säsong.

Landslagsuppehållet är förbi och i väntan på nästa tar vi oss en snabb titt på läget för Manchester Uniteds utlånade spelare. På det stora hela verkar det som om hösten börjat bra sett till speltid medan många spelares klubbar tampas i de nedre regionerna i respektive tabell. Reece Devine, Facundo Pellistri och D’Mani Mellor hör till de som fått en knackig start på säsongen medan exempelvis Ethan Laird, Di’Shon Bernard och James Garner fortsatt tar för sig.

Nathan Bishop, Mansfield

Nathan Bishop fortsätter spela, medan Mansfield fortsätter att dala i tabellen. Sedan sist har man hunnit förlora med 3-1 mot Walsall och spela 1-1 mot Rochdale. Mansfield har inte vunnit sedan den 14 augusti och parkerar på 20:e plats i League Two. Frågan är hur säkert managern Nigel Clough sitter.

Reece Devine, St Johnstone

Spelade från start och fick 90 minuter när St Johnstone tog emot Rangers hemma och föll med 2-1. Fick sedan se bortamötet med Aberdeen i lördags från bänken. St Johnstone vann med 1-0 och tog därmed säsongens första trepoängare.

Will Fish, Stockport

Har fått sparsamt med speltid efter landslagsuppehållet. Noteras enbart för 8 minuter då Stockport vann med 2-0 mot Maidenhead den 14 september. Fanns sedan inte med i truppen mot Halifax i helgen som gick.

Di’Shon Bernard, Hull

I senaste lånekoll resonerade vi oss fram till att Bernard kanske börjar knipa en ordinarie plats i Hulls backlinje. Tre matcher senare verkar det bli just så. Liksom i fallet Bishop får Bernard speltid i ett lag som visar en nedåtgående trend. Har spelat 90 minuter mot Swansea (0-0), Blackburn (förlust 2-0) och Sheffield United (förlust 3-1) och dragit på sig två varningar. Verkar dock göra bra ifrån sig och fick bra betyg efter mötet med Swansea.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Har spelat 90 minuter mot så väl Chelsea som Everton då Aston Villa förlorat och vunnit med 3-0. Orsaken stavas trebackslinje där Tuanzebe kamperar ihop med Tyrone Mings och Ezri Konsa. Mot Chelsea tappade Tuanzebe bort Romelu Lukaku på Chelseas 1-0 mål men spelade upp sig därefter. Mot Everton hade han sedan en lugnare dag på jobbet. Får hyperviktiga minuter och verkar som helhet ta chansen.

Brandon Williams, Norwich

Hur var det nu igen? Utlånade spelare som får speltid i lag som går dåligt? Brandon Williams är ytterligare en i raden. Har spelat 90 minuter i tre raka ligamatcher och håller Dimitrios Giannoulis på bänken. Gjorde det bra mot Arsenal (förlust 1-0) men hade sedan stora problem med Watfords Sarr i 3-1-förlusten i helgen.

Ethan Laird, Swansea

Det känns som om man upprepar sig gång efter annan varannan vecka, men Ethan Laird går från klarhet till klarhet. Vi ska förstås ta in att han till skillnad från Williams och Tuanzebe spelar i The Championship, men det oaktat går det bra. Sedan senaste lånekoll har han spelat 90 minuter som högerytter i tre raka matcher. Laird används därmed i en mer offensiv position än han tidigare utgått från, men likväl verkar han behärska det hela. Är bolltrygg, brytningssäker och vågar utmana. Det negativa? Just det. Det går inte så bra för Swansea. Tre raka kryss innebär en placering i bottenskiktet.

Connor Stanley, Atlanta United

Har fått hoppa in i Atlantas två senaste matcher. Har ett lånekontrakt som går ut den 30 november. Återstår att se hur United resonerar.

Tahith Chong, Birmingham

Spelade 90 minuter som högerytter då Birmingham slog Wayne Rooneys Derby med 2-0 den 10 september. Fick nytt förtroende mot Fulham matchen därpå men byttes ut med kvarten kvar då (förlust 4-1). Flyttades över till vänsterkanten i helgen när bottenlaget Peterborough var bättre med 3-0. Får spela, men Birmingham visar på lite onödigt vacklande form.

Facundo Pellistri, Alaves

Hoppade in i paus i helgens möte med Osasuna. Fick spela högerytter i ett 4-4-2-system och Alaves gjorde som man brukade, man förlorade (2-0). Förlusten var lagets fjärde raka och med det är man sist i La Liga. Aningen oroväckande med tanke Pellistris fortsatta säsong.

Ethan Galbraith, Doncaster

Avslutade landslagsuppehållet med att göra matchens enda mål då Nordirland slog Slovakien med 1-0 i kvalet till U21-EM. Galbraith fick 90 minuter och bar kaptensbindeln. Tillbaka i klubblaget fick han 70 minuter på det defensiva mittfältet mot Wigan (förlust 2-1) och 90 minuter mot Morecambe i helgen som gick. Då bärgade Doncaster även säsongens första seger och Galbraith utsågs till matchens lirare av fansen. Trots segern parkerar man på sista plats i League One.

Dylan Levitt, Dundee United

Verkar, åtminstone inte ännu, vika sig en ordinarie plats i Skottland. Har dock fått hoppa in i paus på Dundees centrala mittfält mot såväl St Mirren (0-0) som lokalkonkurrenten Dundee FC (seger 1-0).

Andreas Pereira, Flamengo

Får nyttig speltid, både i cupen och i den brasilianska ligan. Har spelat från start som defensiv mittfältare mot Palmeiras (vinst 3-1) och Gremio (förlust 1-0)  i ligan och när man slog ut Gremio i cupen och avancerade till semifinal. Får speltid han inte skulle få annars.

James Garner, Nottingham

Tränarbytet som vi förutspått snudd på hela hösten kom för Nottinghams del. Chris Hughton fick sparken den 16 september och laget leds i skrivande stund av Steven Reid som ingått i Hughtons ledarstab. Reaktionen på tränarbytet blev den det så ofta blir. Nottingham tog säsongens första trepoängare då man slog Huddersfield borta med 2-0 i helgen. Garner fick spela 90 minuter och drog på sig en varning. Tror vi Nottingham Post gjorde Garner en godkänd match.

D’Mani Mellor, Salford City

Inte med i truppen när Salford besegrade Bradford den 11 september. Satt sedan på bänken borta mot Tranmere i helgen (förlust 2-0). Har inte fått någon direkt flygande start i Salford.