Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - West Ham United 0-1
Första titelchansen sumpad

I söndags vände Manchester United ett underläge till seger mot West Ham. Även idag tog West Ham ledningen, men någon vändning från United kom inte. Istället slogs United direkt ut ur Ligacupen, och den första möjligheten till en titel för säsongen är därmed borta.

Det var ett helt roterat United, då samtliga elva spelare som lirade i söndags var utbytta, vilket väl kanske säger en del om hur mycket Ole Gunnar Solskjaer bryr sig om Ligacupen i år. West Ham å sin sida var dock i princip lika roterade, varför United inte kan skylla förlusten på det.

Istället var det ett par dåliga försvarsageranden som ledde till West Hams ledningsmål, och en alldeles för svag Unitedoffensiv som inte lyckades hitta målet, som gjorde skillnaden i den här matchen. Det faktum att United även idag blåstes på två tämligen solklara straffar är faktiskt bara en sidohistoria som inte att kan användas som ursäkt. Laget spelade helt enkelt inte bra nog för att vinna idag.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 7

Helt chanslös på målet, och räddade United dubbelt upp på slutet så att chansen att kvittera fortsatt levde. Utmärkt säsongsdebut, och hade det inte varit för att David de Gea inlett säsongen lika utmärkt hade Henderson från och med nu förmodligen tagit över. Nu lär han få gnugga bänk istället.

Diogo Dalot: 6

Får godkänt med darr på ribban. För att vara en offensiv högerback är hans inlägg fortfarande lite för dåliga, men han dundrade i alla fall upp och ner på sin kant idag, utan att ha några större problem defensivt och med en duglig offensiv.

Eric Bailly: 6

Inkluderandet av Bailly i elvan var kanske det tydligaste tecknet på hur mycket Solskjaer prioriterade cupen. Ivorianen visade varken att han skall utmana någon av de tre mittbackarna över honom i hierarkin, men inte heller att han är för dålig för United när han väl kan spela.

Victor Lindelöf: 7

Ledde backlinjen föredömligt. Sattes i en del bekymmer då Alex Telles vid ett flertal tillfällen visade att han inte kan försvara överhuvudtaget, men läste allt han ställdes inför bra.

Alex Telles: 5

Utbytt 73. Om vi trodde att Luke Shaw blivit en bättre vänsterback på grund av konkurrenssituationen med Alex Telles visade den här matchen återigen att det var helt fel. Visst, detta var Telles första match för säsongen, men så svag som han var i försvarsspelet idag får man inte vara. Gick totalt bort sig vid West Hams mål, och hade ytterligare ett par direkt usla försvarssituationer, samtidigt som hans beryktade offensiv lyser med sin frånvaro den med.

Donny van de Beek: 6

Agerade pojklagsspelare vid West Hams mål då han gick ner och täckte ytan som mittbackarna redan hade, vilket gav Lanzini helt fritt läge att rulla in bollen. Utöver det var han klart godkänd, stundtals till och med bra, särskilt i passningsspelet. Dagens insats visade att det inte finns någon anledning att spela Fred istället för Donny.

Nemanja Matic: 6

Hade till och med ett par offensiva räder i den första halvleken, där han försökte väcka liv i sina offensiva lagkamrater. Mattades i andra.

Jesse Lingard: 6

Utbytt 73. Lingard är inte lika bra till höger som centralt eller till vänster, det är nog bara att konstatera. Lämnade också högerkanten för att försöka kombinera centralt gång efter gång, och gjorde det helt okej. Något märkligt utbytt med dryga kvarten kvar, då det fanns minst två offensiva spelare som var sämre.

Juan Mata: 5

Utbytt 62. Fick för ovanlighetens skulle chansen som tia, men visade tydligt att han inte längre har tempo för att spela fotboll på den här nivån. När han får hur mycket tid som helst kan han fortfarande leverera passningar på vilken grästuva som helst, men den tiden bjuds han inte på.

Jadon Sancho: 5

Fick spela 90 minuter som vänsterytter, och försökte titt som tätt kombinera sig igenom – samtliga gånger utan något som helst resultat. I nuläget kan man undra om det inte var så att vi sålde fel ytter till Leeds…

Anthony Martial: 4

Visade vissa små tendenser i den första halvleken. Inte central anfallare-tendenser, vilket hade varit det bästa då han faktiskt spelade där, utan mer tendenser att försöka driva sig in från vänster. I andra halvlek var han helt osynlig, i en match där United tryckte på för att kvittera.

Mason Greenwood: 8

Inbytt 62. Överbetyg? Inte då, Mason Greenwood kom in som högerytter och skapade sig ett friläge efter mindre än en minut, och fortsatte sedan på den vägen. Med en vettig central anfallare med någon form av rörelsemönster att spela in bollar på hade det blivit minst en poäng från Greenwood idag, men han kan inte göra allting själv.

Bruno Fernandes: n/a

Inbytt 73. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 73. Spelade för kort tid för att betygsättas.