Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ska Aston Villa stoppa Ronaldo? / Ole om uteblivna straffar / Edinson Cavani tillbaka

Dagens nyhetssvep innehåller Ole Gunnar Solskjaers ord från dagens presskonferens inför matchen mot Aston Villa och en del annat fredagsmys. Ole fick bland annat prata om Ronaldo såklart, om utredningen om framtida ståplats och om Cavanis återkomst. Vi förväntar oss alla en reaktion efter veckans förlust och truppen ser helt klart stark ut. 

Ska Aston Villa stoppa Ronaldo?

Ole fick frågan om andra lags fokus på att stoppa Ronaldo är en stor snackis nu. Han menade att Ronaldo är van vid detta och att det alltid har varit så. Att fokus ligger på Ronaldo kan hjälpa andra att få ytor och Solskjaer betonade att det blir intressant att se samspelet mellan Ronaldo och Cavani framöver. Han erkände också angenäma problem med att ta ut laget framöver, och då kanske särskilt offensiven med Cavani åter och senare även Rashford.

Solskjaer fick också förklara hur han ser på status hittills efter säsongens inledande matcher. Han menade att det finns mycket att slipa på fortfarande men att säsongen börjat bra men också att det nu kommer många utmaningar framåt. Frågan om United inte behöver fler matcher där de håller nollan slog han ifrån sig ganska snabbt med ”work in progress”,  och uttryckte ”vi vet att vi kommer göra mål med de anfallarna vi har men visst vill vi också hålla nollan i matcher”. Han kommenterade också att laget fortfarande steg för steg får in Varane i lagets spelidé.

Ole om uteblivna straffar

Om det uteblivna straffarna hittills i år uttryckt Ole delvis kritik men sa också att vi måste lämna det upp till domarna att ”göra rätt” ungefär, ”vi jobbar på och hoppas att det blir rätt beslut framöver”. I onsdagens match var det Jesse Lingards tur att bli dragen i tröjan i straffområdet, men enligt Mark Noble var det knappast någon straff. Och vi vet att Ronaldo dessförinnan var inblandad i minst två straffsituationer mot West Ham i ligan.

Cavani tillbaka

Edinson Cavani är äntligen spelklar igen och det blir nu spännande att se vilken form den uruguaynske anfallen är i. Solskjaer betonade på dagens presskonferens hur hårt Cavani jobbar för att ta sig åter mot formen och att det blir spännande att se samspelet mellan honom och Ronaldo framöver.

I övrigt så ser United-truppen stark ut och de flesta är disponibla. Rashford och Amad saknas ännu. Det blir svårare och svårare val för Ole Gunnar Solskjaer framåt, inte minst med den offensiva slagsidan.

Läget i Aston Villa

Aston Villas Dean Smith uttrycker att det ska bli mycket utmanade men roligt att möta Ronaldo. I Villa är Axel Tuanzebe inte med vilket manager Smith kommenterar som ”a big loss”. Nya yttern Leon Bailey och Morgan Sanson saknas också, Matt Targett omtalas som tveksam.

Aston Villa har börjat säsongen bra och blir absolut en hård nöt att knäcka även utan Jack Grealish.

Övriga nyheter

David De Gea har börjat säsongen på ett fint sätt det finns många orsaker till det. Nya rutiner i gymmet, mer familjetid och mer vana med tid i rampljuset är några av dem. Ole Gunnar Solskjaer sa på dagens presskonferens att David De Gea har jobbat stenhårt för att ta sig tillbaka till toppform och att hans motivation och inspiration är högre än på länge. Laure Withwell drar också paralleller till de Geas dip efter Europa-League förlusten förra året och att han därefter ändrat en del i träningsupplägg för att återgå till forna glansdagar.

Solskjaer kommenterade också kort den utredning om ståplats som väntar klubben. Han uttryckte att United såg positivt på att skapa ståplatser så länge säkerheten upprätthålls och menade att det absolut kan bidra till större passion och fler känslor.

Inför och efter nästa landslagsuppehåll tycks den brittiska regeringen luckra upp karantänregler för så kallade ”red-list players” genom att ändra från tio dagars karantän på hotell till till fem dagars karantän i klubbens regi.