Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Aston Villa 0-1
Underkänd insats, underkända spelare

Manchester United är inte längre obesegrade i Premier League. Detta efter en underkänd insats på Old Trafford, där Aston Villa gjorde matchens enda mål. Bruno Fernandes fick chansen på straff på tilläggstid men det ville sig inte för United.

Avslut tog United många. Totalt 28, mot bara 7 för gästerna. Effektiviteten var emellertid undermålig och bara vart sjunde av våra avslut prickade mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Igen var målvakten vår bästa spelare. Gjorde ett par kvalificerade passningar och stod även för en bra långpassning. På minuskontot skänkte han bort bollen vid ett tillfälle. Borde ha jagat domaren i ett försök att få deras mål underkänt för offside.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Är tillräckligt mycket på plats för att störa Targett till en miss framför ett i stort sett öppet mål. Fyller på bra framåt vid något tillfälle och vinner som vanligt mycket boll.

Raphaël Varane: 6

Stabil utan att vara lika dominant som tidigare.

Harry Maguire: 5

Utbytt 67. En bedrövlig passning till De Gea och fortsatt i allmänt dålig form. Skadan skulle potentiellt kunna göra honom gott. Sånär målskytt, då han faktiskt prickade mål med en nick.

Luke Shaw: 5

Utbytt 34. Varnad. Långt ifrån den otroliga vänsterback vi har vant oss att se. Går bort sig dubbelt före Targetts jätteläge och tar sedan en dum varning. Kliver av skadad och det är lätt att misstänka att skadan då hade påverkat honom en tid. Betyget skulle ha blivit lägre om han hade presterat lika dåligt över längre tid.

Scott McTominay: 5

Utbytt 82. Ganska vilsen på mittfältet även om hans energi är nyttig vid något tillfälle. Min känsla är emellertid att det är på mittfältet vi tappar den här matchen.

Fred: 5

Varnad. Vinner mycket boll och har en bra djupledsboll som nästan ger oss målchans. Samtidigt slarvig i passningsspelet och långt ifrån formen. Det är notebalt att de Unitedspelare i somras spelade en landslagsfinal – Fred, Maguire, Shaw och Jadon Sancho – just nu sliter med formen.

Mason Greenwood: 6

Uniteds bästa utespelare för dagen. Det är när Greenwood är i närheten av bollen som det händer något. Får avdrag på betyget för att han blir för självisk emellanåt. Samtidigt ska spelare som Greenwood alltid uppmuntras att ta avslut.

Bruno Fernandes: 5

Företagsam, framför allt före paus. Samtidigt stämmer det inte just nu för Bruno. De svåra passningarna hamnar lite fel, skotten går utanför. Straffen är bedrövlig och det ger givetvis avdrag på betyget. Att Bruno skulle skjuta tycker jag var självklart. Han är en exceptionell straffskytt. För United har han nu 21 mål på 23 straffar. Med det är han tvåa i klubbens historia. Bara Gerry Daly (16 mål på 17) är bättre.

Paul Pogba: 6

Tillsammans med Greenwood är Pogba den som tenderar att vara involverad när United hittar på något bra. Jag tycker att han borde ha blivit nedflyttad till mittfältet tidigare (helst redan från avspark).

Cristiano Ronaldo: 5

Anonym idag. Är hela tiden där som ett hot men behöver bidra mer till spelet när han inte gör mål. Gissningsvis tar Ronaldo nästa straff. Han är en bra straffskytt (17 mål på 20 straffar under första sejouren i klubben) men inte på Brunos nivå.

Diogo Dalot: 5

Inbytt 34. Shaw var dålig men det blev näppeligen bättre när Dalot kom in. Enkelt bortgjord vid något tillfälle. Kom runt på kanten för ett fantastiskt inläggsläge efter paus. Tyvärr var inlägget sämre än Brunos straff. Får oavsett en chans nu, med Wan-Bissakas avstängd i Champions League och Shaw skadad.

Victor Lindelöf: n/a

Inbytt 67. Spelade för kort tid för att bedömas.

Edison Cavani: n/a

Inbytt 82. Kände tydligen för att spela idag. Förlorade en nickduell för deras mål. Var marginellt involverad när vi fick straff.