Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Villarreal 2-1
Liket lever efter sent avgörande

Efter tre förluster på de fyra senaste matcherna var det så äntligen dags för United att vinna igen. Som vanligt gjorde man det dock svårt för sig, då ett tidigt maskande Villarreal tilläts ta ledningen åtta minuter in i den andra halvleken, och en vändning blev återigen nödvändig. Men den vändningen, så skön den blev.

Ja det är något med att avgöra i den 95:e minuten, det får man säga. Jag bryr mig helt ärligt inte jättemycket om ifall dett var en ”rättvis” seger eller inte. Villarreal gjorde det helt okej från sin sida. De såg det alla såg, nämligen att Uniteds högersida saknade kompetent försvar, och gick därför till attack där om och om igen. De skapade några chanser, men förutom det som faktiskt blir mål är det inte så att David de Gea behövde göra någon utomjordisk räddning. Han gjorde ett flertal bra räddningar och skall ha beröm för att han gjorde dem, men samtidigt var det skott en Unitedmålvakt borde rädda.

Från Uniteds sida är det de två målen som sticker ut som höjdpunkter, så klart. Telles mål på Brunos överlånga frispark kan vi se många gånger igen, och som sagt så är det alltid speciellt att avgöra matcher långt in på stopptid, särskilt när laget varit pressat efter dålig form de senaste veckorna. Matchen i sig var inget att bygga på, men kanske känslan man gick av planen kan vara det?

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 8

Matchens bästa spelare. Räddade United vid ett flertal tillfällen under matchen, vilket gav möjligheten för Ronaldo att avgöra i matchminut 95.

Diogo Dalot: 1

Den sämsta högerbacksinsatsen på Old Trafford i mannaminne, och det blev tydligt att Diogo Dalot bör spela på en helt annan nivå än han nu gör. Blev förbipasserad en handfull gånger bara de första 20 minuterna, varpå Villarreal skapade bra chanser vid två tillfällen. Villarreals mål kom sedan också på ett inspel från Dalots kant. Kort och gott kan vi efter den här matchen konstatera att Diogo Dalot inte kan försvara, men han visade också att han inte kan slå ett enda vettigt inlägg eller kombinera offensivt på ett meningsfullt sätt. Så, vad har vi karln i truppen för?

Victor Lindelöf: 7

Led något fruktansvärt av att spela bredvid Dalot, och fick rädda upp högerbacken gång efter annan. Hans bästa insats för dagen var nog dock när han räddade United vid ett två mot ett-läge för Villarreal, trots att han inte var den ensamme Unitedförsvararen de utmanade…

Raphael Varane: 6

En stor tabbe som gav Villarreal ett superläge i första halvlek. I övrigt stabil.

Alex Telles: 6

Ett mål. Försvarsmässigt fortsatt oerhört svag, där han bland annat upphävde en potentiell offside vid Villarreals mål. På plussidan hans drömmål till kvittering, och ett par ganska bra inlägg och hörnor. Men det godkända betyget är oerhört nära ett underkänt.

Scott McTominay: 6

Fick ta stort defensivt ansvar när Pogba tilläts trycka framåt, och gjorde det skapligt för det mesta, om än med några missar.

Paul Pogba: 6

Utbytt 75. Svårdefinierad insats från fransmannen. Försökte hela tiden, särskilt med svåra passningar, men det kom inte mycket ut av det. Verkade inte nöjd över att bli utbytt med kvarten kvar.

Mason Greenwood: 5

Fick inte till det idag. Efter att ha tagit alldeles för många skott i helgen siktade han idag enbart på inlägg. På ett av inläggen, det till Cavani, borde han fått en assist men Cavanis nick gick utanför. Mestadels hamnade inläggen dock inte i närheten av där de borde. Bryt ihop och kom igen.

Bruno Fernandes: 7

En assist. Befann sig lite där han kände för på offensivt mittfält, och visade som alltid helt rätt inställning. I spelet fick han inte ut så mycket som vi är vana vid, men han står samtidigt för framspelningen till kvitteringen.

Jadon Sancho: 6

Utbytt 75. Fick väl helt ärligt inte ut jättemycket idag heller, men det fanns ändå indikationer på att vi snart kan få se en bättre Jadon Sancho spela fotboll. En formkurva på väg uppåt, om än svagt och sakta.

Cristiano Ronaldo: 7

Ett mål. Mål förändrar matchen var det någon som sa någon gång. Jag satt i slutet av matchen och plitade ner de betyg jag trodde skulle gå ut efter 1-1 hemma mot Villarreal, då låg Cristiano Ronaldo på en fyra efter att knappt ha varit involverad i spelet och inte varit på plats när hans lagkamrater sökt inspel. Sen kom matchminut 95, Ronaldo avgjorde matchen, och vips så har han gjort precis det han är på en fotbollsplan för och lite till. Så kan det gå.

Nemanja Matic: n/a

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att betygsättas (men var tämligen stabil).

Edinson Cavani: n/a

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att betygsättas (men skall ha stort beröm för sitt förarbete till det avgörande målet).

Fred: n/a

Inbytt 89. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 89. En assist. Spelade för kort tid för att betygsättas (men skall likt Cavani också ha stort beröm till arbetet vid det avgörande målet.