Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Villarreal 2–1
Svag insats – räddade på övertid

En fullständigt usel insats som förmodligen inte var värd tre poäng, så summeras nog den här matchen bäst. Men vad gör det en kväll som denna. Cristiano Ronaldo blev matchvinnare när han i den femte övertidsminuten sköt hem tre mycket viktiga poäng för Manchester United.

Försvarsspelet?

Eller om man ens kan kalla det försvarsspel. Redan efter den första halvleken hade det spanska laget kunnat ha ledningen med två eller tre bollar.

De tilläts gå igenom Uniteds försvarsspel utan att egentligen behöva anstränga sig. Särskilt Diogo Dalot hade det riktigt tufft. När 1–0 målet till Villarreal kom var det ingenting annat än rättvist.

Folk har en tendens att ifrågasätta Harry Maguire och hans betydelse för Manchester United. Idag visade nog många tvivlare att både han och Aaron Wan-Bissaka faktiskt är vitala för detta lag.

Idag blev det bara ett insläppt mål. Men vi kan nog alla enas om att det borde ha blivit något till va?

Riktigt svag prestation – men tre poäng

Man förväntade sig någon typ av reaktion efter matchen mot Aston Villa i lördags. Men det, det fick vi inte se.

Villarreal var egentligen det bättre laget från minut 1 och framåt. Inga tendenser till något typ av anfallsspel fanns från Uniteds sida. Det var egentligen en kopia från vad vi har sett under majoriteten av matcherna sedan säsongsstarten.

Oinspirerat, fantasilöst och inga tecken på spelidé. Någon gång måste det bli bättre är känslan. Men i dagsläget är jag faktiskt tveksam till att det kommer blir det. I alla fall inom den närmaste framtiden.

Fram till Alex Telles fantastiska mål var det närmaste vi kommit till en målchans när Alberto Moreno försökte göra självmål. Det säger det mesta, tycker jag.

Vi kan dock konstatera att de tre poängen var välbehövliga och nästintill avgörande. Vid poängtapp här hade avancemang faktiskt känts långt bort.

David de Geas prestation

Förtjänar att lyftas. Spanjoren har verkligen lyft sig under början av säsongen. Ikväll visade han det återigen. Flera viktiga räddningar som höll United kvar i matchen och det visade sig till slut bli matchavgörande.

Cristiano Ronaldo

Portugisen var förmodligen sämst på plan ikväll. Han hade fram till den 95:e matchminuten inte gjort ett rätt på plan. Det är inte en överdrift.

Utanför straffområdet är han nuförtiden en högst begränsad fotbollsspelare. Det händer inte särskilt mycket när Ronaldo har bollen vid fötterna.

Innanför straffområdet är han en helt annan fotbollsspelare vilket han återigen visade när han framspelad av Jesse Lingard avgjorde matchen. Det är ju en styrka i sig, om något.