Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Birmingham City - Manchester United 0-2
En bekväm seger mot ett svagt Birmingham

Inför dagens match har mycket handlat om att studsa tillbaka efter det stora bakslaget mot Chelsea senast. Birmingham har också setts som en överkomlig nöt att knäcka eftersom de är poänglösa med tre raka förluster inledningsvis. Den statistiken höll i sig när United vann borta med 2-0 utan att förta sig. 

Denna söndag var det alltså dags för Marc Skinner att återstifta bekantskapen med Birmingham City där han var tränare innan sin sejour i USA. Pressen på United var stor då Birmingham inför kvällens drabbning hade 16 matcher hemma utan vinst.

Manchester United började bäst och dominerade bollinnehavet till en början men skapade få målchanser. Innan ledningsmålet var det i själva verket Birmingham som hade den farligaste chansen genom lagkaptenen Quinn.

I 27 minuten fick Hannah Blundell upp farten på vänsterkanten och lyckades precis behålla bollen innan för kortlinjen, innan hon skickligt la den bakåt till Leah Galton. Bollen gick in fint vid Ramseys högra stolpe och United tog ledningen med 0-1 vilket också var resultatet i halvtid.

Utöver Blundell såg Ella Toone ganska pigg ut i första halvek. Det fanns tendenser till bra djupledsbollar flera gånger men de riktiga målchanserna lyste med sin frånvaro. United ägde dock spelet.

I andra halvlek började Leah Galton piggt och hade en fin målchans att sätta dit tvåan ganska omgående. Därutöver hade hon flera fina inlägg från vänsterkanten men för få röda fanns i boxen när tillfälle gavs.

United fortsatte ha stor kontroll över bollinnehavet, dock utan att lyckas skaka fram riktigt farliga målchanser. Efter cirka 15 minuters spel lyckades Birmingham hålla lite i bollen och skapade också några halvchanser utan att direkt hota Mary Earps i Uniteds mål.

I mitten av andra halvlek borde Hannah Blundell punkterat matchen men lyckades på något sätt få bollen över målribban från fint läge.

Utan att övertyga fortsatte United dominera matchen och vi fick åter se några fina djupledspassningar mot ett till synes ganska ihåligt Birminghamförsvar. En sådan passning ledde fram till Ella Toones fina läge i matchminut 74. Stolpen stod dock i vägen denna gång.

Men det var ändå Ella Toone som till slut fick sätta dit tvåan assisterad av Hannah Blundell.

Blundell och Toone får också tillsammans med Galton ses som de piggaste röda spelarna idag. Även försvarsmässigt var det stabilt matchen igenom, men i ärlighetens namn behövde backlinjen knappast förta sig mot ett svagt Birmingham.

Målen

Birmingham City – Manchester United 0-2 (0-1)

FA Women’s Super League, 3 oktober 


0-1 ( 27 ) Galton
0-2 (80) Toone


Uniteds lag: Earps; Blundell, Mannion, Thorisdottir, Batlle; Groenen, Zelem; Russo (Bøe Risa 71), Staniforth (Hanson 45), Galton (Jones 92), Toone


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK