Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Birmingham City - Manchester United
Reaktion på en förnedring

Birmingham City v Manchester United: Barclays FA WSL

Efter den förnedrande förlusten mot Chelsea förra veckan gäller det nu för Manchester Uniteds damlag reagera med en seger mot Birmingham City.

Vi har nu fått startelvorna för matchen.

Manchester Uniteds lag

Det mest notabla i Uniteds startelva är att Alessia Russo äntligen är tillbaka i startelvan. Hon ersätter Kirsty Hanson. Att Hanson bänkas kan förklaras av att hon har haft lättare skadeproblem.

Russo för Hanson är den enda ändringen som Marc Skinner gör.

Birmingham City lag

Vi noterar att Manchester Uniteds Emily Ramsey vaktar Birminghams mål, trots att hon är i klubben på lån från United.

Förutsättningarna

Manchester city inkasserade idag sin tredje raka förlust. Det ger United en chans att skaffa sig ett rejält försprång på de blå inför nästa veckas Manchesterderby. United inledde säsongen med två raka vinster men blev förnedrade mot Chelsea förra veckan. En seger idag skulle skicka upp United till fjärdeplatsen i tabellen och definitivt ge liv till Champions League-drömmen.

Förutsättningarna för seger får anses vara goda. Birmingham har nämligen inlett säsongen med tre raka förluster och anses av många vara huvudfavorit att sluta sist i serien. Så för dagens hemmalag skulle en knapp seger förmodligen ses som ett acceptabelt resultat. Birmingham behöver förlora med tre mål eller mer för att rasa ner till tabellens sistaplats.

Tidigare möten

Birmingham brukar vara en tämligen enkel nöt för United att knäcka. Kvällens match blir det fjärde mötet. Hittills har vi idel vinster. Förra säsongen vann vi motsvarande match med 5-2 i september medan hemmamatchen i januari slutade med en 2-0-seger.

Teve

Matchen visas på Viaplay med avspark klockan 19.45.