Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Park vädjar till fansen / Säsongens första tränarbyte / Datum för EFL Trophy

Vi inleder veckan med ett sedvanligt nyhetssvep och tar bland annat upp att Park Ji-Sung vädjar till Manchester Uniteds fans att sluta sjunga en viss ramsa. Därutöver har vi fått ett datum att förhålla oss till vad gäller ungdomarnas sista gruppspelsmatch i EFL Trophy. 

Till sist noterar vi att Watford valt att gå skilda vägar med Xisco Muñoz och att Victor Lindelöf eventuellt missar Sveriges VM-kval.

Parks vädjan till fansen

Park Ji-Sung var sannerligen en publikfavorit under sin tid i Manchester United och inte helt oväntat fick sydkoreranen också en ramsa tillägnad i sitt namn.

En del kanske kan den som ett rinnande vatten och vissa har säkert hört talas om den, om inte annat.

Den går enligt följande:

“Park, Park, wherever you may be, you might eat dogs in your own country, but it could be worse, you could be Scouse, eating rats in a council house.”

Nu kommer emellertid en vädjan från Park till Unitedfansen att sluta sjunga ramsan, då det kan ses som en förolämpning att koreaner äter hundkött.

Ämnet aktualiserades i och med att Unitedfansen sjöng ramsan mot Wolverhamptons Hee-Chan Hwang tidigare i höstas.

Unitedikonen pratade om detta i UTD podcast.

Datum för EFL Trophy

Manchester Uniteds ungdomar (U21-lag är egentligen den korrekta benämningen i sammanhanget) har idag fått besked om när den sista gruppspelsmatchen i EFL Trophy kommer gå av stapeln.

Onsdagen den 13 oktober mot Sunderland på Stadium of Light är det som gäller. Avsparkstid är satt till 20.00, svensk tid. MUTV sänder matchen.

United har sedan tidigare förlorat mot Lincoln City och vunnit mot Bradford City i turneringen.

Hur, eller om, detta påverkar U18-matchen mot Blackburn den 15 oktober är i nuläget inte kommunicerat.

Watford sparkar Muñoz

Säsongens första tränare har nu fått lämna sin post och inte helt oväntat var det Watford som tog beslutet.

Xisco Muñoz fick igår beskedet att han inte längre är önskvärd som tränare hos den nyuppflyttade Premier League-klubben.

Den som hade velat spelat slant på att Watford skulle sparkat tränaren någon gång under säsongen hade troligtvis inte fått mycket pengar tillbaka.

Trolig ersättare? Claudio Ranieri.

Lindelöf kan missa landslagsmatcher

Victor Lindelöf ser ut att missa Sveriges kommande landskamp mot Kosovo på lördag. Anledningen är att Unitedförsvararen ska bli pappa – igen.

Janne Andersson hoppas dock att ha sin lagkapten redo för spel nästa tisdag, då Grekland gästar Friends Arena.

Uppgifterna kommer från SVT.