Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Dagens landskamper
McTominay matchvinnare

Under lördagen så fick vi återigen se en del United-spelare involverade i sina respektive landslag. På juniorsidan så har Isak Hansen, Charlie Savage och Will Fish varit involverade. På herrsidan så har vi fått se desto fler spelare, där vissa utmärkte sig lite extra.

Hansen mot Savage

Det blev en utklassning när Norge och Wales möttes i kvalet till U19-EM. Det blev hela 5-0 till norrmännen som nu leder sin grupp före Georgien. I den norska truppen hittar vi United-spelaren Isak Hansen och i den walesiska finns Charlie Savage med.

Savage fick förtroendet från start för Wales men blev utbytt i den 72:a minuten. Hansen fick i sin tur starta matchen på bänken, men fick sedan hoppa in i den 76:e matchminuten.

Fish från start, Shoretire på bänken

Englands U19-lag studsade tillbaka efter onsdagens förlust mot Frankrike. Under dagen mötte man Mexiko i en träningsmatch, som slutade 3-1 till engelsmannen.

Manchester Uniteds Will Fish, som för tillfället är på lån hos Stockport fick förtroendet från start och fick också spela hela matchen. Den andra United-spelaren i truppen, Shola Shoretire fick tyvärr ingen speltid utan fick se hela matchen från avbytarbänken.

McTominay matchvinnare för Skottland

Det blev en dramatisk avslutning i matchen mellan Skottland och Israel. Det såg nämligen ut som att matchen skulle sluta oavgjort, men då klev ingen mindre än Manchester Uniteds Scott McTominay fram och fixade tre poäng till Skottland i den 94:e minuten.

Det var väl inte direkt något drömmål från McTominay då han på något sätt styrde in bollen med magen, men jag tror inte heller att han bryr sig. Detta var också McTominays första mål för Skottland.

Sancho på spelhumör

Jadon Sancho var på spelhumör när England komfortabelt kunde slå Andorra med hela 5-0. Uniteds nyförvärv bidrog med två assist underbar teknik i en match som förhoppningsvis kan hjälpa engelsmannen att också komma igång i klubblaget.

Det blev knappa 72 minuters speltid för Sancho innan han ersattes av Jack Grealish. Även Jesse Lingard spelade från start men blev utbytt samtidigt som Sancho.

Ronaldo målskytt… igen

Cristiano Ronaldo fortsätter att ösa in mål även på landslagsnivå. 36-åringen gjorde Portugals 1-0 mål i träningsmatchen mot Qatar, assisterad av en annan United-spelare, nämligen Diogo Dalot. Ronaldo blev sedan utbytt i halvlek.

Den tredje United-spelaren som finns med i Portugals trupp, Bruno Fernandes, fick starta matchen på bänken, men blev inbytt i den 71:a minuten. Matchen slutade 3-0 efter ytterligare mål från José Fonte och André Silva.

Ingen Lindelöf

Den svenske United-backen Victor Lindelöf var precis som väntat inte med i det svenska laget som tog sig an Kosovo på Friends Arena. Anledningen till detta är att Lindelöf och hans fru Maja väntar barn i de kommande dagarna.

Morgondagen

Dessa United-spelare kan få speltid imorgon.

  • 20.45: Frankrike – Spanien [Pogba, Varane, Martial, De Gea]
  • 18.00: Rumänien U18 – Spanien U18  [Garnacho]
  • 23.00: Colombia – Brasilien (VM-kval) [Fred]