Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Rasistisk kommentar mot Elanga / Maguire närmar sig comeback

I dagens nyhetssvep bjuds vi på både tråkiga och positiva nyheter. Bland annat gällande Anthony Elanga och Harry Maguire. Vi avslutar med ett gäng landslagsuttagna spelare.

Rasistisk kommentar mot Elanga

Det svenska fotbollförbundet har efter U21-matchen mot Italien meddelat att Uniteds svenske yttermittfältare, Anthony Elanga, har fått utstå en rasistisk kommentar i samband med mötet.

”Vi har berättat vår version av vad som hänt och har lämnat in en muntlig rapport till både domarna och matchdelegaten. Nu inväntar vi återkoppling genom matchrapporten och domarrapporten. När de har inkommit tar vi beslut om hur vi går vidare”, säger U21- och pojklandslagschefen Claes Eriksson.

”Ingen ska behöva utsättas för rasism, det är fullständigt oacceptabelt. Vi står alla bakom och stöttar Anthony i detta”, avslutar Claes Eriksson.

Nyheten har även nått de brittiska öarna.

Maguire: ”Tillbaka snart”

Harry Maguire skadade sig mot Aston Villa i september och har tvingats till rehab sedan dess. United har nu kommit med en positiv uppdatering gällande lagkaptenen. Detta via Maguire själv.

”Jag har fortfarande inte tränat med truppen, men jag blir bättre, det utvecklas som det ska. Det är självklart en frustrerande skada för mig att få, men det går framåt och jag kommer vara tillbaka på planen snart”, säger mittbacken.

Jimmy Murphy-statyn har fått sin placering

Under slutet av 2022 väntas Jimmy Murphys staty stå färdig. Nu står det klart var den kommer placeras. Det blir bakom Stretford End, vilket betyder att alla tre publikt riktade sidor av Old Trafford kommer att ha framträdande statyer.

United-spelare i landslagstrupper

Mary Earps, Lucy Staniforth, Katie Zelem, Ella Toone och Alessia Russo har alla tagits ut till den kommande engelska landslagssamlingen.

För Spanien kommer Ona Batlle spela medan Jackie Groenen som vanligt åker iväg för att ansluta till Hollands trupp.

I det engelska U23-landslaget hittar vi också två United-spelare. Detta i form av de båda målvakterna Emily Ramsey (på lån i Birmingham City) och Fran Bentley (på lån i Bristol City).