Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leicester City - Manchester United 4-2
En rödklädd cirkusgrupp från Manchester

En rödklädd cirkusgrupp från Manchester var under lördagseftermiddagen på besök på King Power Stadium och stod för riktigt dråplig underhållning. När föreställningen var över fick större delen av publiken lämna med en tillfredsställd känsla.

Skämt åsido. Men ärligt talat, en cirkusföreställning var precis vad detta var. Att det skulle bli en tuff uppgift var det inget snack om, men att det skulle se ut så här?

Ett mer dysfunktionellt lag i den här ligan går knappast att hitta. Det är ett hopplock av spelare, där de allra flesta tycks spela för sig själva. Samtidigt är det förståeligt, med tanke på att det inte finns något eller någon som styr den här skutan.

En handfull spelare kommer undan med godkänt betyg efter den här insatsen. Andra får stå länge framför spegeln ikväll och tvätta bort clownsminket.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Fyra insläppta men ändå en av Uniteds bäste spelare. Det säger en hel del. När han väl har krigat sig tillbaka, då sviker de andra i stället. Lider med honom.

Aaron Wan-Bissaka: 4

Varnad. Om han får en 1 eller 4 i betyg kan egentligen kvitta. Vi kan i alla fall bara slå fast att Wan-Bissakas insats idag var under all kritik. Inläggsfoten existerar fortfarande inte och defensivt har motståndare sedan länge börjat syna hans brister. Tappar dessutom sin motspelare på Leicesters fjärde mål skrattretande enkelt.

Victor Lindelöf: 6

Varnad. 1 assist. Hade svensken inte behövt spela i princip ensam i backlinjen hade saker och ting så klart underlättat. Gör det bra efter förutsättningarna och slår en alldeles magnifik framspelning till Rashford.

Harry Maguire: 1

Kaptenen fick Diogo Dalots insats mot Villarreal att framstå som extraordinär. På något sätt inblandad i alla målen men framför allt det första, där hans reaktionsförmåga är obefintlig. Passningsspelet var i övrigt uselt. Borde Maguire ens spelat överhuvudtaget? Han skyndades alltså tillbaka, efter att inte ha spelat match på tre veckor eller knappt tränat med laget. Fatta hur dålig Eric Bailly måste känna sig…

Luke Shaw: 5

Näst sämst i backlinjen. Med det sagt, långt ifrån bra. Formen från ifjol och sommarens EM är som bortblåst.

Nemanja Matic: 7

Utbytt 80′. ”En SJUA?!”, tänker ni? ”På Matic?!”. ”Han är ju… jätteslö”, brukar vara folks reaktioner och första argument för att såga serben. Idag ska han däremot lyftas. Matic var bra idag. Förmodligen bäst i United. Kan skydda boll, driva densamma framåt, och vara smart i passningsspelet. Fick dessutom dra ett ganska stort lass själv på innermittfältet, då Pogba inte var till mycket hjälp.

Nemanja Matic var en av få ljusglimtar i dagens Manchester United.

Paul Pogba: 4

Varnad. Som sagt, inte till stor hjälp bredvid Matic idag. Kändes mest som att han drog på sig frisparkar i var och varannan situation. Fascinerande hur en spelare av hans kaliber kan vara så ojämn beroende på omgivning.

Mason Greenwood: 6

Utbytt 80′. 1 mål. Drömmål som gav United ledningen. Blev efter det mer osynlig men blixtrade ändå till emellanåt. Kan göra bort, eller kombinera sig förbi, motspelare på mittplan för att sedan fatta mindre bra beslut ju närmre mål han kommer. Trots det, Uniteds bäste offensiva spelare idag. Ja, kanske Uniteds bäste offensiva spelare under inledningen av den här säsongen, till och med. Såna spelare behövs tydligen inte när det ska jagas mål i slutminuterna, tycker Solskjaer.

Bruno Fernandes: 5

1 assist. Svag insats av portugisen, som tvivelsutan har en nedåtpekande formkurva för stunden. En assist för vi till protokollet, men något häftigt med den var det sannerligen inte. Hämmas nog, tyvärr, ganska mycket av att landsmannen längst fram befinner sig på planen. Utåt sett gör han troligtvis bäst i att ge sken av att det är kul att spela med Ronaldo, men sanningen är att han nog känner sig väldigt kvävd.

Jadon Sancho: 5

Utbytt 65′. Det kommer bli bra på sikt med Sancho. Det är jag övertygad om. Men för stunden? Det duger inte. Han kom trots allt med ett stort rykte och en ännu större prislapp, men att inte ha uträttat ett skvatt ännu, det duger som sagt inte.

Cristiano Ronaldo: 1

Loj, dryg uppsyn, fullständigt oduglig i spelet, och trubbig när lägena dök upp. Får en etta i betyg tillsammans med Maguire idag, och det välförtjänt. Om det trots allt är något som skiljer dem från varandra är det att Maguire ändå försöker, men att allt bara blir pannkaka. Ronaldo? Han varken vill eller försöker när det blir lite uppförsbacke.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 65′. 1 mål. Äntligen tillbaka på planen igen och som det har saknats (trots Uniteds offensiva armada). Målskytt direkt efter en smart löpning och kliniskt avslut. Viktigt att 23-åringen kommer igång och eldar på resten av laget med sitt hjärta och driv.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 80′. Spelade för kort tid för att betygsättas.