Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Solskjaer försvarar sig / Rashford vill tillbaka till grunderna

Tisdagens svep serveras på ett fat innehållande bland annat Ole Gunnar Solskjaers presskonferens och information om vem som dömer helgens stora rivalmöte.

Solskjaers presskonferens: “Man kan se processen”

En allt mer pressad Ole Gunnar Solskjaer har mött pressen inför Uniteds första möte någonsin med Atalanta i Champions League. Bredvid sig hade han Marcus Rashford – och norrmannens första ord handlade om just honom.

 • “För att få elefanten ur rummet – vi är overkligt stolta över vad Marcus har gjort på och utanför planen”, säger Solskjaer som också initierar att mediakåren blåste upp ett tidigare citat från United-managern om Rashford alldeles för stort och felaktigt.
 • Alla lag går igenom tuffa perioder och vi är inne i en just nu. Tränarstaben vi har är fantastisk, menar Solskjaer. “Jag tror inte att jag skulle kunna be om en bättre”.
 • United analyserar alltid alla matcher för att se vad som behöver förbättras. Men man måste förflytta fokus snabbt – som nu mot Atalanta.
 • Solskjaer fick en fråga om kritiken mot Ronaldos presspel. Norrmannen menar att alla elva spelare har olika roller och att de sätter ut de spelarna de tror innebär störst vinstmöjligheter. “Vinner vi inte kommer det alltid innebära kritik – han (Ronaldo) gör allt han kan för att hjälpa laget”.
Ole Gunnar Solskjaer tillsammans med en av sina assisterande tränare, Michael Carrick.
 • United-tränaren menar att truppen inte är glad över den senaste matchen. “Att släppa in fyra mål är en riktig ögonöppnare för oss”.
 • Solskjaer är tydlig med att man kan se processen som laget är inne i. Han räknar upp att laget blev sexa hans första halvår, sedan trea och senaste säsongen tvåa. Han medger att det finns press på honom – särskilt efter värvningarna som däremot andra lag också har stått för – men att “den (pressen) har vi gått igenom tidigare”.
 • Solskjaer berättar att han inte föredrar att titta på Gary Neville och Jamie Carragher prata i Sky Sports, men att vissa citat sipprar igenom ändå. “Jag har mina värderingar så länge klubben vill att jag ska ha det – Carraghers åsikt kommer inte att ändra på det”.
 • United-tränaren är imponerad av Atalanta. Deras tränare, sättet de spelar på och sättet de utvecklar sina talanger på. Han lyfter upp Amad Diallo som ett exempel.
 • Amad har börjat träna och inleder med spel i U23 när han är redo.
 • Anthony Martial missar mötet med Atalanta. Harry Maguire är fortsatt spelklar. Samma gäller Edinson Cavani och Fred. Raphael Varane är fortsatt skadad.

Rashfords presskonferens: “Måste tillbaka till grunderna”

Som ovan nämnt satt Marcus Rashford bredvid Ole Gunnar Solskjaer under presskonferensen. Detta hade han att säga.

 • I en klubb som United blir det alltid en hysteri vid förluster. “Vi måste tillbaka till grunderna”. Att vinna nästa match är målet.
 • Forwarden fick även en fråga om vikten av att vädra åsikter inom truppen efter förluster. Han menar att det är bra, men inte bara efter förluster utan även efter vinster där de spelat dåligt.
 • “Alla vill vinna titlar”, säger Rashford. Han menar att man måste ta vissa steg för att klara av det. Vi har varit nära, men måste hitta den där skillnaden. Nu är det nästa match som gäller.

Taylor dömer Liverpool-mötet

På söndag klockan 17.30 spelas den engelska fotbollens största match när United tar emot Liverpool. Nu vet vi vem som håller i visselpipan. Det blir Anthony Taylor som får den stora äran att försöka hålla ordning och reda på Old Trafford.

Förändringar i U23-schemat

Reservlaget har fått ett par matcher flyttade, rapporterar United via sin hemsida. Till att börja med har mötet med Derby County flyttats bak från den 22 november till den 19 november (20.00 svensk tid). Även bortamötet med Blackburn Rovers har flyttats. Nytt datum är nu söndagen den 5 december klockan 13.00.