Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Bruce lämnar Newcastle / Unitedtrio i landslag / Italienskt hittepårykte

Torsdagens svep är här och vi bjuder bland annat på nyheten att Manchester United-ikonen Steve Bruce fått lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Newcastle United. Vidare snappar vi upp hur det gick för den United-trio som var iväg med Englands U17-landslag tidigare i veckan.

Slutligen stannar vi till vid ett rykte nere från Italien, som minst sagt får ses som osannolikt att hända…

Bruce lämnar Newcastle United

Inte många kan ha missat att Newcastle United blivit med nya ägare för en kort tid sedan. Det är investeringsfonden Public Investment Fund (eller den saudiarabiska staten, om man så vill) som tagit över ägandet av klubben efter Mike Ashley. Gud vet var detta projekt ska ta vägen med alla miljarder som nu finns i omlopp uppe i nordöstra England.

Ett första steg har hursomhelst klubben tagit, och det var att göra sig av med tränaren, tillika tidigare Unitedspelaren, Steve Bruce.

Kontraktet bröts emellertid i samförstånd mellan bägge parterna och det ryktas om att Bruce ska ha emottagit ett avgångsvederlag på £8 miljoner. Alltså närmare 100 miljoner kronor.

Unitedtrio i Englands U17-landslag

Tyler Fredricson, Kobbie Mainoo, och Habeeb Ogunneye var tre Unitedrepresentanter som fanns med i Englands landslagstrupp för U17 i tisdags. Då spelade man mot Belarus och vann med 1-0 i EM-kvalet.

Fredricson spelade hela matchen (vi får anta som mittback), Mainoo kom in med cirka 20 minuter kvar, och Ogunneye fick se hela matchen från bänken.

Hittepå från italiensk press

I detta fall handlar det om Napolis Lorenzo Insigne, som för närvarande sitter på ett utgående kontrakt med den italienska ligaledaren.

Insigne har spenderat närmare 15 år i Napoli och är dessutom klubbens lagkapten. Men att en eventuell flytt till England, och närmare bestämt Manchester United skulle finnas på radarn får nog ses som osannolikt, även om La Gazetta dello Sport rapporterar detta. Här återgivet av Sport Witness.

Det skulle i sådana fall röra sig om en fri transfer till sommaren, men i och med Uniteds offensiva uppsättning är en yttermittfältare nog inte högsta prioritet hos Ole Gunnar Solskjaer och kompani.

I samma artikel hänvisar man även till Calciomercato, som skriver att det sägs finnas intresse från United, men att man inte trycker på jättehårt för att få till en övergång.

Intressenter som också nämns är Inter, vilket kanske låter mer rimligt.

Res med oss till Manchester!