Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Old Traffords framtid / Framgång för United-damer / Mainoo och Ogunneye från start i England

Flera damer spelade VM-kval igår och det blev fina framgångar med vinster för Nederländerna och Skottland. Wales fick nöja sig med ett kryss. Representanter från ungdomsakademin var också i spel igår för England U17. Därutöver rapporterar vi om samtal som förts om Old Traffords framtid, ska arenan öka i kapacitet är en fråga på agendan.  

Old Traffords framtid

Samtal har förts om Old Traffords framtid, utveckling och kapacitet. Man har framför allt diskuterat ombyggnad av Sir Bobby Charlton Stand. Det rapporteras bland annat att det varit läckage i taket i denna del av arenan. Några större ombyggnationer har inte skett sedan 2006. Många andra storklubbar har byggt nya arenor och nu är det kanske dags även för utveckling av “the theatre of dreams”. 

Samtalen har också berört om arenan ska öka kapaciteten till över 80 000. Inga tidsplaner har ännu presenterats.

Framgång för United-damer i VM-kval

Igår var flera spelare från damlaget igång i landslagsspel. Jackie Groenen fick fin kritik efter Nederländernas storseger (8-0) mot Cypern i VM-kvalet.

Även Kirsty Hanson i Skottland hade en bra dag när laget lyckades besegra Ungern med 2-1 efter en riktig kämpainsats. Lagkapten Rachel Corsie satte segermålet genom en nick i matchens slutskede.

I Wales fanns Carrie Jones, Chloe Williams och Haley Ladd i truppen när laget spelade 1-1 mot Slovenien. Ladd spelade hela matchen.

Mainoo och Ogunneye från start i England

England U17 var i farten igår och där fanns Kobbie Mainoo och Habeeb Ogunneye från ungdomsakademin representerade. Laget lyckades få 2-2 mot Slovakien. Tyler Fredricson fanns med på bänken utan att få speltid. Ogunneye ordnade en straff som sattes av Emre Tezgel i andra halvlek. Senare gjorde Nico O’Reilly 2-2 efter att laget legat under hela matchen fram till minut 88. England U17 är därmed obesegrade i kvalet till EM.