Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Liverpool 0-5
Oerhört pinsamt, men knappast förvånande

Jaha, hur ska man sammanfatta vad vi just såg? Jag skulle börja med att kalla det extremt pinsamt. Det är ett privilegium att få bära United-tröjan, men det fanns inte en spelare på plan som ens verkade bry sig. Försvarsspelet kan ha varit det absolut sämsta jag sett under alla år som jag tittat på fotboll och framåt så fanns det återigen ingen som helst spelidé, men det är vi ju vana vid. 

Oacceptabelt försvarsspel

Som sagt, försvarsspelet i denna matchen var så pinsamt dåligt att jag knappt vet vad jag ska säga. Luke Shaw är långt ifrån den spelare han var under förra säsongen. Han verkar helt ha glömt hur man försvarar när han gång på gång lämnade enorma ytor på sin vänsterkant, vilket också ledde till minst två utav Liverpools mål.

Även Harry Maguire verkar ha glömt hur man spelar fotboll efter sin skada, och de andra två spelarna i backlinjen var inte mycket bättre. Av någon konstig anledning så bestämde man sig att spela med en ganska hög backlinje och sätta press på Liverpool. Och visst, det kan ju funka om man har spelare som faktiskt kan göra det, men det är ganska tydligt att United inte har det.

Vad försökte man göra?

Under förra säsongen så klarade man sig ändå hyfsat bra mot de större laget i det att man oftast höll det hyfsat tätt bakåt. Man var organiserade i försvarsspelet och hotade i kontringsspelet.

Idag så kändes det som man inte hade någon som helst idé om hur man skulle spela. Man pressade högt mot ett lag som hur enkelt som helst kunde spela sig ur den pressen, och lämnade i och med det enorma ytor som bortalaget tog vara på.

Framåt så var det som vanligt svårt att se vad man faktiskt försökte göra. Man förlitar sig istället på individuella prestationer och när de inte finns där så blir det som det blev idag, mållöst.

Inget hjärta

Även om det var en oerhört dåligt genomförd match av Solskjaer så ska det aldrig få bli de siffrorna som det blev. Visar man något som helst hjärta och stolthet över att få bära United-tröjan så håller man ner siffrorna.

För mig så blev det tydligt idag att stoltheten av att bära United-tröjan inte finns där hos en del av spelarna.

Sammanfattning

Det är ganska svårt att sätta ord på vad vi precis såg. Såklart så är det extremt pinsamt, men på något sätt så är jag inte direkt förvånad. Speciellt med tanke på hur det har sett ut under de senaste matcherna. Klart är dock att saker och ting måste förändras. Kanske börjar det med tränaren, och vid det här laget så tycker jag inte att man säga något annat, men det borde inte heller sluta där.

Faktum är att vissa spelare som spelade idag inte är tillräckligt bra för att spela för Manchester United och det blir ännu tydligare när man möter ett lag som Liverpool.